Megnyitja kapuit a BUSEXPO

Piac

Minden eddiginél több résztvevővel és busszal rendezik meg Magyarország egyedülálló buszos személyszállítási kiállítását, a BUSEXPO-t.

A zsámbéki drivingcamp Hungary ad otthont április 20-án Magyarország egyetlen buszos szakkiállításának, a BUSEXPO-nak. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) szervezésében, a VOLÁN Egyesülés szakmai partnerségével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Autós Nagykoalíció, a Budapesti Közlekedési Központ és a KTI támogatásával létrejövő rendezvényen a buszos személyszállítás hazai és külföldi képviselői is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A BUSEXPO keretein belül olyan gyártók is megmutatják magukat, amelyek a magyar szakkiállítás elmúlt három évében még nem jelentek meg. Így érkezik hozzánk többek között a fővárosiak számára a trolikról ismerős Solaris és a Temsa. A mintegy 40 kiállító soraiból az olyan hazai gyártók sem hiányozhatnak, mint a Rába, a Kravtex, a K-F Service Solutions, de a kiállított típusok között megtaláljuk a Fordot, az Isuzut, az Ivecot, a MAN-t, a Mercedest, a Scaniát, a Setrát, a VDL Bovát és a Volvot is.

A minden eddiginél nagyobb érdeklődés miatt az idei expo nagyjából 4400 négyzetméter szabadtéri és 600 négyzetméter sátras kiállítási területet biztosít a jelentkezőknek, ahol interaktív bemutatkozási lehetőséget ad a buszvilág képviselőinek, a konferencia pedig teret enged a szakmai kommunikációnak.

A BUSEXPO-val egy időben zajló XXII. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia neves felszólalói a hazai és a nemzetközi személyszállítási lehetőségeket is tárgyalják; Stephen Smith, a European Alliance for Coach Tourism (EACT) ügyvezetője pedig önálló előadásában részletezi majd az EU-s autóbuszos turizmus támogatásának jelentőségét. A konferencia kiemelt témája a küszöbön álló hazai közszolgáltatási piacnyitás, illetve a szolgáltatások környezetét meghatározó folyamatok, változások áttekintése a turisztikai célú személyszállításban.

A BUSEXPO oldalán előzetesen regisztrált érdeklődőket nosztalgiabusz szállítja majd Budapest Déli pályaudvarról a szakkiállításra, de azok is gazdagodhatnak nosztalgikus élményekkel, akik egyénileg érkeznek a drivingcampre, hiszen a legmodernebb buszok mellett veterán járművek is helyet kapnak a rendezvényen.

SOCIAL MEDIA