Intel-együttműködések a CES-en

Márkák

New Balance, Oakley, Segway – néhány márkanév az Intel stratégiai partnerei közül, melyekkel közösen megreformálnák a sportot, az egészségmegőrzést és a robotipart is.

Az Intel Corporation a New Balance cipőgyártó céggel stratégiai együttműködésre lépett, amelynek keretében a New Balance frissen létrehozott digitálissport-divíziója sportolóknak szánt okostechnológiákat fejleszt ki a chipgyártóval együttműködve. Az együttműködés bejelentésekor Brian Krzanich, az Intel elnök-vezérigazgatója és Rob DeMartini, a New Balance elnök-vezérigazgatója egyaránt olyan speciális futócipőket viseltek, amely egyedi, 3D-nyomtatott talppal rendelkeznek, amelyeket az Intel RealSense technológiája segítségével alkottak meg. A két vállalat az idén még egy okosfunciós sportóra kifejlesztésében is együttműködik, amely a tervek szerint karácsonyra a boltokba kerülhet.

Az Oakley nevű amerikai szemüveg-, és sportszergyártó az Intellel közösen bemutatta első, Radar Pace névre hallgató okosszemüvegét, amely beszédvezérléssel működő edzőfunkcióval bír. A szemüveg az Intel technológiáival, az Oakley formatervezésében, és a gyártó által kifejlesztett anyagok felhasználásával készült. Az okosszemüveg egyaránt valós idejű információkkal és elemzésekkel szolgál futók, biciklisták vagy fitneszedzést végzők teljesítményéről.

Krzanich egy új típusú személyszállító eszközt is bemutatott: a Ninebot új terméke egy olyan Segway, amely képes átalakulni robottá. A Segway vezérlését egy Intel Atom processzor végzi, és egy Intel RealSense ZR300 típusú kamera segítségével navigál a térben és kommunikál használójával illetve az okosotthonban lévő szenzorokkal. A tervek szerint a robot a kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz, első fejlesztői készletei pedig az idei év második felében hozzáférhetővé válnak.

A médiás együttműködéseket testvérlapunk, a Médiapiac szedte csokorba.

SOCIAL MEDIA