22 éves értékesítési rekordot ért el a Ford

Márkák

A Ford összesített értékesítési eredménye 3 százalékkal nőtt októberben, és 9 százalékkal az év első tíz hónapjában az európai piacokon.

Ford 2009 óta nem ért el ilyen magas októberi összesített értékesítési eredményt Európában, a haszongépjármű-eladások pedig az eddigi legmagasabb, 1993. októberi értéket is túlszárnyalták.

A márka októberi összesített járműértékesítése a vállalat 20 hagyományos európai piacán elérte a 101.400 darabot, az év első tíz hónapjában pedig 1.080.100 Ford talált gazdára; ez azt jelenti, hogy az értékesítés 3 százalékkal nőtt a tavaly októberi, illetve 9 százalékkal a 2014-es év első tíz hónapjának eredményhez képest.

A vállalat októberi összesített részesedése a 20 európai járműpiacon 7,7 százalék volt, és 0,1 százalékponttal 8,1 százalékra nőtt az év első tíz hónapjában.

„Továbbra is az új termékek erősítik leginkább az értékesítést, és ez különösen igaz a magasabb értékű és flottaszegmensben” – mondta el Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Lendületünk a teljes modellkínálatot áthatja; ezt példázza haszongépjármű-palettánk is, ami az első tíz hónapban piacvezető szerepet biztosított számunkra Európában.”

Immár több mint 10.000 vásárló rendelte meg Európában a vadonatúj Mustangot, ami a modell 51 éves története során idén nyáron jelent meg először a kontinens piacain.

(A képen a 2016-os Transit Connect modell.)

SOCIAL MEDIA