Stagnáló bevétel és növekvő nyereség az Intelnél

Márkák

A PC üzletág gyengülő eredményét ellensúlyozta az adatközpont, a dolgok internete (Internet of Things) és a nem-felejtő memória üzletág javuló eredménye.

Az Intel Corporation 12,8 milliárd dolláros éves árbevételről, 2,6 milliárd dolláros üzemi nyereségről, 2 milliárd dolláros nettó eredményről és 41 centes EPS-ről (egy részvényre jutó eredmény) számolt be az első negyedév vonatkozásában.

„Az összesített árbevétel mértéke nem változott az előző év azonos időszakához képest: az adatközpont, az IoT és a memória üzletágak két számjegyű árbevétel-növekedése ellensúlyozta az asztali PC-kre vonatkozó várakozáson aluli keresletet” – mondta Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója.

Client Computing Group 7,4 milliárd dolláros árbevétele 16 százalékos csökkenést jelent az előző negyedévhez képest, és 8 százalékos csökkenést éves alapon. Ezzel szemben áll a Data Center Group 3,7 milliárd dolláros árbevétele (19 százalékos növekedés éves alapon) és az Internet of Things Group 533 millió dolláros árbevétele (11 százalékos emelkedés az előző évhez képest). A szoftverek és szolgáltatások vállalati szegmens 534 millió dolláros árbevételt ért el, ami 3 százalékos csökkenést jelent éves alapon.

A 2015-ös év egészére az Intel nagyrészt változatlan árbevételt vár. Kutatás-fejlesztésre, valamint a fúziókra és vállalatfelvásárlásokra körülbelül 19,7 milliárd dollárt terveznek fordítani.

(Fotó: Brian Krzanich az IoT-ról beszél az IDF14-en)

SOCIAL MEDIA