Nagy kiadó balhézik az Amazonnal

Piac

Természetesen az e-kereskedelmi óriás által kínált kondíciókat vitatják. Nem ez az első hasonló csörte.

Hamarosan lejár a HarperCollins és az Amazon szerződése, és a hosszabbítás nem ígérkezik könnyűnek. A Business Insider beszámolója szerint a könyvkiadó nem akarja elfogadni az Amazon által kínált új feltételeket.

Az e-kereskedelmi óriás ugyanakkor már aláírt a Simon & Schuster, az Hachette és a Macmillan kiadókkal, és a BI által megkérdezett forrás szerint a HarperCollins számára ugyanazokat a kondíciókat kínálta az Amazon, mint a többi nagy partnernek.

A mostani nem az első döcögős hosszabbítás. Tavaly az Hachett és az Amazon meglehetősen kemény nyilvános vitába bocsátkoztak – ám végül aláírtak, és a hírek szerint a kompromisszummal mindkét fél elégedett volt.

A HarperCollins nem kívánta kommentálni a BI értesüléseit, az Amazon is csak annyit jelzett, hogy a szerződéses feltételek pontosan ugyanazok, mint amelyeket a fentebb már említett többi nagy kiadónak kínáltak.

Ha nem sikerülne megállapodni, a HarperCollins minden nyomtatott és digitális kiadványa eltűnne az Amazon kínálatából, ami végső soron egyik félnek sem lenne jó. Ugyanakkor a kiadó egy ideje már építgeti az Amazonon túli digitális életét, így nagyobb hangsúlyt fektet a saját site-ján keresztüli e-kereskedelemre is.

SOCIAL MEDIA