13 bolt bezárását jelentette be a Tesco Magyarországon

Márkák

Az áruházak bezárása azt a célt szolgálja, hogy a magyarországi Tesco hosszú távon, a változó kiskereskedelmi környezethez és vásárlói szokásokhoz igazodva működhessen.

Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására a Tesconál elvégezték az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát és annak érdekében, hogy nyereségesek maradhassanak, 13 üzlet bezárása mellett döntöttek.

A kiválasztott boltok jellemzően kis forgalmúak és más egység közelében találhatóak. A bezárásra ítélt üzletek a következők: Abony, Hajdúböszörmény, Püspökladány, Tolna, Nagykáta, Budapest VIII., Mátyás tér, Törökszentmiklós 3K, Nyergesújfalu, Tatabánya 1K, Sopron, Teleki P. utca, Győr, Ifjúság krt., Győr, Liget utca, Győr, Szt. István utca.

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója elmondta:

„A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit.

A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók.
Számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget.”

A cikkhez tartozó kép a Tesco honlapján felugró ablakban megjelenő üzenet.

SOCIAL MEDIA