Wáberer György lett „Az év üzletembere” 2014-ben

Inspiráció

Az EY nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cég által alapított díjat idén tizenegyedik alkalommal adták át Magyarországon.

Az EY „Az év üzletembere” elismerést és a hozzá kapcsolódó három különdíjat ünnepélyes gálaest keretében adták át. A program független bírálóbizottságának döntése alapján 2014-ben „Az év üzletembere” Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója lett. A logisztikai cég vezetője 2005-ben már nyert a verenyen, akkor a „Merész újító” különdíjat kapta meg. A „Példakép” elismerést Zettwitz Sándor, az orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó 77 Elektronika Kft. ügyvezetője kapta. A „Merész újító” Dr. Rózsa Balázs, a lézerszkennelő mikroszkópokat fejlesztő Femtonics Kft.tulajdonosa lett. A „Jövő ígérete” címet Györkő Zoltán, az IT-biztonsági szoftvergyártó Balabit IT Kft. társalapítója nyerte el.

„Az programunk keretében hazánkban már tizenegyedik éve díjazzuk azokat a vállalkozókat, akik sikeresen és jövőbe mutatóan válaszolnak a gazdasági, társadalmi változásokra. Európa és hazánk egyik legnagyobb ilyen kihívása jelenleg a munkahelyteremtés szükségessége. Ahhoz, hogy Magyarországon új munkahelyek jöjjenek létre, exportképes vállalkozások kellenek. Az exportképességhez pedig minőségre, hatékonyságra és innovatív szemléletre van szükség. Az idei évben is olyan üzletembereket díjaztunk, akik rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal és a nemzetközi piacon is képesek helytállni” – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

Idén a pályázók elsősorban az IT- és a szolgáltató szektorból kerültek ki. A megmérettetésen induló vállalkozások összbevétele megközelíti a 250 milliárd forintot, az általuk foglalkoztatottak száma pedig eléri 7500-at. A budapesti jelöltek mellett számos vidéki üzletember pályázott, többek között Debrecenből, Pécsről, Székesfehérvárról és Sopronból is érkeztek vállalkozók. Idén a legfiatalabb cégvezető 30 éves volt, míg a legidősebb a 81. életévét töltötte be.

Független bírálóbizottság döntött a díjakról

Az EY díjazottjait minden évben egy független bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett meghatározó szerepet játszik a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innováció iránti elkötelezettség.

Idén a Független Bírálóbizottság tagjai: Bárány László, a MasterGood cégcsoport tulajdonosa, a Felelős Családi Vállalkozások elnöke; Joerg Bauer, a GE Magyarországelnöke; Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója; Galambos Márton, a Forbes magazin főszerkesztője; Legeza Péter, pénzforgalmi szakértő, a GIRO volt vezérigazgatója; Nátrán Roland, az Exim vezérigazgatója; valamint Dr. Vinnai Balázs, a Misys Digital Channelsüzletágának vezetője, az EY Az év üzletembere díj 2013-as fődíjasa.

Monte Carlóban képviseli Magyarországot Wáberer György

A díj kiírásának megfelelően Wáberer György képviseli 2015-ben Magyarországot az EY World Entrepreneur Of The Year gálán Monte Carlóban. A világversenyen az egyes országok fődíjasai vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló bírálóbizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.

SOCIAL MEDIA