Autóipari app-fejlesztő konferenciát szervez a Ford

Márkák

A résztvevők az autógyár adatai mellett a Los Angelesben gyűjtött adatokhoz is hozzáférnek, hogy megvalósíthassák a város és az autók összekapcsolását.

A Ford bejelentette, hogy szeptember 8-án megrendezi az első autóipari alkalmazásfejlesztői konferenciát: a rendezvény a Super Mobility Week részeként megtartott, 2014. szeptember 8-11. között látogatható Connected Car Expo egyik kiemelt eseménye lesz.

A konferenciát egy egész éjszakán át tartó programozói ötletverseny követi. A Ford által átadott járműadatok mellett az ötletverseny résztvevői a Los Angeles városa által nemrégiben közzétett, több mint 200 adathoz is hozzáférnek, hogy ezek felhasználásával készíthessék el alkalmazásaikat. A rendezvényen jelen lesz a város innovációs technológiai főmunkatársa, Peter Marx is, aki eddig sosem látott részletességgel magyarázza el a Los Angeles mindennapi életét felvázoló adatokat: egyebek közt a bűnözési, baleseti és légiforgalmi információkat, valamint a mobilitási és forgalomszámlálási mutatókat, stb.

A Ford célja, hogy átformálja az autók szerepét egy olyan világban, ami a teljes körű összekapcsolódásra épül; ezért arra ösztönzi a fejlesztőket, akik innovatív alkalmazás-ötletekkel hozzájárulhatnak e cél eléréséhez, hogy csatlakozzanak a globális Ford Dev csapathoz, megismerve az AppLink technológia nyújtotta lehetőségeket. A résztvevők megtanulhatják, hogyan alkothatnak új járműfunkciókat, és új lehetőségeket fedezhetnek fel a járművek által generált adatok újszerű hasznosítására.

“Hatalmas öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a Connected Car Expóval, a CTIA-val és Los Angeles városával, hiszen e partnerek együttes közönsége és adatállománya révén igazán forradalmi alkalmazások születhetnek” – mutat rá John Ellis, a Ford Fejlesztő Program vezetője.

“Az autóipari szakemberek és a CTIA Super Mobility Week alkalmazásfejlesztőnek összefogása remek példa arra, milyen lehetőségek rejlenek az élet különböző területeinek összekapcsolásában. Azáltal, hogy a Ford és a Los Angelesi Autókiállítás e kezdeményezés élére áll, olyan folyamat veheti kezdetét, aminek eredményeképpen magasabb szintre léphet az autóvezetés élménye, biztonságosabbá válhatnak az utak, csökkenhet a forgalom zsúfoltsága és az autók fogyasztása” – teszi hozzá Meredith Attwell Baker, a CTIA elnök-vezérigazgatója.

A Connected Car Expo és a Super Mobility Week a Globális Autógyártók Szövetségének szervezésében zajlik. A szövetség a nemzetközi autógyárakat, az eredeti tartozékok beszállítóit és egyéb autóipari szereplők szervezeteit fogja össze annak érdekében, hogy az iparági vezetők, jogalkotók és hatóságok együttes munkájával olyan közös politikát alakítson ki, ami fokozza a járművek biztonságát, ösztönzi a műszaki újításokat, és biztosítja bolygónk jövőjét.