Csapolt sör, palackból

Csapolt sör, palackból
Az otthoni söröző koncepciója már sok sörgyártót megihletett. Most a Soproni mutatta be válaszát: a Frissen Csapolt nem csupán termékinnováció, logisztikai és trade marketing munka is áll mögötte.

A magyar fogyasztó a csapolt sört szereti, de a dobozosat veszi. Ugyanakkor a sörkultúra terjedésének is vannak jelei: a nagy gyártók ilyen irányú programjai mellett a kézműves sörök divatja is ebbe az irányba mutat. A Soproni a fenti trendek mentén készítette el újdonságát, a sörözői élményt otthon is megismétlő Frissen Csapolt változatot.

Maga a sör a hagyományos Soproniból építkezik, egyedül az alapanyagok arányához nyúltak hozzá: a habtartósság érdekében több a komló, a frissesség érzetét fenntartandó pedig kevesebb, lágyabb a szénsav. A sört károsító tényezők közül a fényt a palackot védő papírcsomagolás zárja ki, míg a magas hőmérsékletet már a logisztikai lánc: a termék teljes útja során hűtve érkezik a boltokba.

A folyamatos hűtőlánc biztosítása mellett már abban is a tervezés kezdetétől együttműködtek a nagy áruházi partnerekkel, hogy a 30 napos minőségmegőrzési időt a logisztika kezelni tudja – így kerülhetett be a termék a Tescoba is, ahol egyelőre a 20 kiemelt hipermarketben érhető el. Szintén a kereskedelemhez köthető újítás, hogy a termék frissességét áruházon belüli elhelyezkedése is hangsúlyozza: a tejek mellett található a hűtőben – mondta el Jan-Willem van Wensem, a Heineken Hungária marketingigazgatója. Ez a megoldás ráadásul egy új, a versenytársak nyomásától távoli értékesítési pontot is biztosít a márkának. A Frissen Csapolttal a gyilkos sörös árversenyből is ki szeretnének maradni: az extra élményért a hagyományos Sopronihoz képest átlagosan 25 százalékkal magasabb árat kell fizetni.

Az új változat népszerűsítésére újszerű marketingmegoldásokat is bevetnek. Már a sajtóesemény titokzatos lakáskocsma-koncepciója (a NeoNoir munkája) is kiemelkedett a sajtótájékoztatók mezőnyéből, míg az ott bemutatott, rendezvényeken bevethető csapolópulttal mindenki látványosan, élménydúsan készítheti el a saját palack frissen csapolt sörét.


Legyen ön az első, aki exkluzív cikkeket, tanulmányokat kap!

Heti hírlevelünkben csak feliratkozóink számára elérhető tartalmakat is küldünk. Ne maradjon le! Nincs más dolga, mint megadni e-mail címét:

Sikeresen feliratkozott

email címmel hírlevelünkre! Köszönjük!