Vállalati összefoglaló Davosból

Hírek

A Procter & Gamble az idei Világgazdasági Fórum panelbeszélgetésein bemutatta többek között együttműködését a PureCycle újrahasznosítási rendszerrel, saját fejlesztésű iMFLUX technológiáját, amely forradalmasítja a műanyag fröccsöntést, valamint törekvéseit a zöld hidrogén közlekedésben történő felhasználásának elősegítésére.

 

A PureCycle technológia egyedülálló tisztítási folyamata révén forradalmasítja az újrahasznosított polipropilént megújuló erőforrássá. A technológia kémiai reakció nélküli tisztítási eljárást alkalmaz, hogy újszerű újrahasznosított műanyagot hozzon létre. Leegyszerűsítve úgy működik, mint egy molekuláris mosógép, amely képes megszabadítani a régi műanyagokat minden szennyeződéstől, szagtól, adalékanyagtól, színtől vagy címkétől, és a műanyagot átlátszó és ultratiszta újrahasznosított műanyaggá alakítja, amely kész a korlátlan további felhasználásra.

A korábbi műanyag újrahasznosítási technológiáktól eltérően a PureCycle alkalmazása nem gyengébb minőségű újrahasznosított, ún. ’szürke’ műanyagot eredményez, hanem a szűz műanyaghoz nagyon hasonló anyagot. Emellett a kezdeti életciklus-elemzés becslése szerint a PureCycle folyamata kevesebb energiát használ fel a meglévő hulladék újrahasznosítására, mint amennyi az első használatú műanyag előállításához szükséges.

Alexandra Keith, a P&G Beauty vezérigazgatója örömét fejezte ki a Világgazdasági Fórumon a PureCycle együttműködés kapcsán, és megerősítette, hogy a technológiát 2024-től további régiókra is kiterjesztik.

 

iMFLUX – megreformálja a műanyag fröccsöntés jövőjét

Az iMFLUX vállalkozás a Procter & Gamble 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata. Az iMFLUX rendszer autonóm fröccsöntési technológiájának köszönhetően bármilyen formát és termékrészt képes megtervezni és legyártani. A technológia alacsony állandó nyomáson működik, és bármilyen fröccsöntő géppel, műanyag formával vagy anyaggal használható, már működő gépekhez kapcsolva is. Alkalmazásakor kevesebb energiát használnak fel, és kisebb gépekre, kisebb műanyag térfogatra van szükség a gyártáshoz. Bármilyen viszkozitású anyaghoz alkalmazkodik, és gyakorlatilag bármivé formázható, amire a gyártónak szüksége van a termék csomagolásához.

Ez az új technológia lehetővé teszi, hogy jobb minőségű csomagolást állítsanak elő alacsonyabb költséggel és fenntarthatóbban, mint korábban.

 

Zöld hidrogén – fenntartható jövő a fosszilis tüzelőanyagok helyettesítésére

A Procter & Gamble egyik kiemelt környezetvédelmi törekvése a kibocsátás fokozatos csökkentése. A zöld hidrogént sok szakértő a jövő üzemanyagának tekinti, amely részben vagy teljesen felváltja a fosszilis tüzelőanyagokat (olaj, földgáz és szén). A P&G jelenleg a zöld hidrogén közlekedésben történő felhasználását teszteli, és amint a technológia lehetővé teszi, teljesen átáll a használatára.

A modern technológiák alkalmazása mellett a P&G az ellátási lánc hatékonyságának javítására is törekszik, és többek között mesterséges intelligencia segítségével tervezi a szállítmányozás hatékonyságának optimalizálását, nem versenytársak részére elérhetővé teszi a kamionok szállítási kapacitását, adott útvonalakon.

 

SOCIAL MEDIA