Utolsó felkészülési meccsén is nyert a magyar válogatott

Tejszínhub

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, de a második féidőre feljavult a válogatottunk, és simán hozta a meccset.

 

Budapest, Puskás Aréna, 56 000 néző. Vezette: Hategan (román)

Magyarország: Lang, Dárdai M., Szalai A. − Bolla (Nego, 68.), Nagy Á. (Schäfer, a szünetben), Styles (Vancsa, 84.), Nagy Zs. (Mocsi, 88.) − Gazdag (Kleinheisler, a szünetben) Szoboszlai − Ádám M. (Varga Barnabás, a szünetben). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Koszovó: Muric − Vojvoda, Am. Rrahmani, Aliti, Rrudhani (Hadergjonaj, 71.) − Idrizi (Loshaj, 83.), V. Berisha (Al. Rrahmani, 83.) − Zhegrova (Bytyqi, 64.), Muslija (Celina, 64.), Rashica − Muriqi (Rashani, 64.). Szövetségi kapitány: Franco Foda

Gólszerzők: Szoboszlai (58.), Nagy Zs. (86.)

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Koszovó elleni 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzést követően elismerte, hogy a találkozó nem ment zökkenőmentesen. Kiemelte, hogy szándékosan adott lehetőséget azoknak a játékosoknak, akik korábban kevesebb játéklehetőséghez jutottak, ráadásul fontos játékosok, mint Sallai Roland, Kerkez Milos és Willi Orbán sérülések miatt nem léphettek pályára. A mérkőzés első felében mutatott gyengébb teljesítményért így Rossi a keret változásait és az automatizmusok hiányát okolta.

Rossi azonban pozitívan nyilatkozott a válogatott fejlődéséről, kiemelve, hogy a csapat 2020 előtt mutatott játékához képest jelentős előrelépést tett, és hogy a nemzeti együttes veretlensége már 14 mérkőzés óta tart. A kapitány realista várakozásokat sürgetett a szurkolók részéről, hangsúlyozva, hogy nem reális elvárni a magyar válogatottól, hogy minden mérkőzésen domináljon.

Egyes játékosokat külön is kiemelt: Szalai Attilát dicsérte a védekezésben nyújtott teljesítményéért, Schäfer András pedig pozitív hozzáállásáért és a csapaton belüli hatásáért kapott elismerést. Gazdag Dániellel kapcsolatban viszont elmondta, hogy többet vár tőle, különösen a támadószellemű játékot illetően.

A szövetségi kapitány kitért az Európa-bajnoki keret összeállításának kihívásaira is, különösen a kapusposzton folyó versengésre Gulácsi Péter és Dibusz Dénes között, valamint hangsúlyozta Sallai Roland és Szoboszlai Dominik pótolhatatlanságát.

A koszovói csapat német szakvezetője, Franco Foda is elismerte a magyar válogatott erősségét, kiemelve, hogy a csapat bármelyik ellenfél számára veszélyt jelenthet az Európa-bajnokságon. Foda szerint a magyar csapat jól használta ki az első adódó helyzetét, ami döntő volt a mérkőzés kimenetele szempontjából.

A magyar válogatott lehközelebb az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében, június 4-én lép majd pályára az írek ellen a dublini Aviva Stadionban.

 

Forrás: Márkamonitor összefoglaló, MTI

SOCIAL MEDIA