Ultramodern töltősor a Hellnél

Hírek

Megkezdte legújabb fémdobozos töltősorának telepítését a HELL ENERGY Magyarország Kft. Az összesen 5 milliárd forintos beruházással több mint duplájára növeli gyártókapacitását a világ 48 országában jelen lévő hazai energiaital brand.

Négy héten át, több mint 60 kamion szállítja a Borsod megyei Szikszóra, a HELLüzemcsarnokába az új, 120 000 can/óra teljesítményű töltősor elemeit. A HELL ezzel a most megvalósuló bővítéssel – amelyet az exportpiacok biztonságos kiszolgálásának igénye ösztönzött – több mint duplájára növeli gyártókapacitását, a 3. gyártósor beüzemelése után a napi összteljesítmény már 4,5 millió can/nap lesz. Az érkező, óriás teljesítményű gépsor – a 250 milliliteres kiszerelés vonatkozásában – higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ legmodernebb, sebességét tekintve pedig Közép-Európa egyik leggyorsabb töltősora lesz.

A gépsor a meglévőkhöz hasonló részelemekből épül majd fel, a depalettázótól kezdve, a dobozellenőrzőn, mixeren, töltőn, töltés ellenőrzőn át, egészen a raklapos csomagoló berendezésig. Az új gyártósor közvetlenül a mostani üzemcsarnok tőszomszédságban, egy 7200 négyzetméter alapterületű épületben kap helyet. A telepítést megelőzően az új gépsorhoz is különböző kiszolgáló egységeket kell biztosítani. Az ezzel kapcsolatos munkálatok nagy része már be is fejeződött mostanra, így a kazánház és a vízkezelő teljesen elkészült, a szirupkonyhában pedig már állnak a tartályok.

A március végén befejeződő telepítés és összeszerelés után áprilisban kezdődhet a próbaüzem, mely a bevett szokás szerint először a vizespróbával indul majd. Az előzetes tervek szerint a gépsor teljes kapacitásra való felfuttatása május végére fejeződik be, így az üdítőiparban fő szezonnak számító nyári dömpingre a HELL üzeme már teljes gőzzel gyártja majd a kiváló minőségű energiaitalokat és üdítőket.

„Az export tevékenységünk robbanásszerű fejlődése miatt egy újabb fém dobozos töltősor telepítése vált szükségessé. A tárgyalások és a kiírt tender végeredményeképp, a győztes német Krones cég 2017 nyarán kezdte meg a gyártósor egyes gépeinek és elemeinek az előállítását, mely teljes egészében idén januárra készült el. Miután pár héttel ezelőtt a gépeket átvettük Németországban, a gyártó cég meg is kezdte a helyszínre való szállítást.” – ismertette a beruházás előzményeit Tarsoly Elemér, a HELL ENERGY Magyarország Kft. projekt igazgatója.

„Egy ekkora gépsor szállítása rendkívül bonyolult, sok egyeztetést és számos engedély kiváltását megkívánó folyamat. Van olyan berendezés is közöttük, aminek a szállítása 4 napon át tart a különleges engedélyekben szereplő útvonalak betartása és előkészületek miatt. Büszkék vagyunk rá, hogy az elsők lehetünk a világon, akik ilyen műszaki felszereltségű gépsort kaptak a gyártótól.” – tette hozzá a projektért felelős szakember.

SOCIAL MEDIA