Újabb láncot kebelezett be a szállodamulti

Hírek

Az AccorHotels megvásárolta a Mövenpick Hotels & Resorts-ot

Az AccorHotels bejelentette, hogy aláírt egy megállapodást a Mövenpick Holdinggal és a Kingdom Holdinggal, a Mövenpick Hotels & Resorts megvásárlásáról, 560 millió CHF (482 millió EUR) készpénzért. A tranzakció árazása szinergiák figyelembevétele előtt és tranzakciós költségek felszámolása után 14,9x 2019e EBITDA szorzón történik, míg pro forma metodológia alapján 10.0x 2019e EBITDA szorzó alatti árazást jelent a szinergiák hatását és a szállodai fejlesztések kifutását is beleszámítva. A tranzakció akvizíciós hatása a következő évtől jelenik meg a csoport eredményeiben.

Az 1973-ban Svájcban alapított Mövenpick Hotels & Resorts 27 országban 84 szállodát, több mint 20 000 szobát üzemeltet és kiemelten erős jelenléte van Európában és a Közel-Keleten. A Mövenpick Hotels & Resorts 42 újabb szállodát tervez megnyitni 2021-ig, mely 11 000 új szobát jelent, ami szignifikáns növekedést jelent a Közel-Keleten, Afrikában és az APAC régióban. A Csoport, melynek kiemelkedő tapasztalata van a felső kategóriás szállodai szolgáltatásokban, több mint 16 000 munkatársat alkalmaz világszerte.

Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója elmondta: “A Mövenpick akvizíciójával konszolidáljuk a vezető szerepünket az európai piacon, és tovább erősítjük a növekedésünket olyan feltörekvő piacokon, mint a Közel-Kelet, Afrika és az APAC régió. A Mövenpick márka a modernitás és hitelesség tökéletes kombinációja és ideálisan egészíti ki a portfoliónkat. Az európai-svájci gyökerei is tökéletesen passzol az AccorHotelshez. A Csoportunkhoz való csatlakozással részesülni fognak az AccorHotels erejéből, különösen a disztribúció, hűség-építés és fejlesztés terén. Ez a tranzakció jól illusztrálja az AccorInvest tőkéjének a megnyitásával kapcsolatos stratégiánkat: olyan taktikai lehetőségek kihasználását, melyek megerősítik a pozíciónkat, konszolidálják vezető szerepünket, és tovább hajtják növekedésünket.”

A Mövenpick Hotels & Resorts komoly előnyre tesz szert az AccorHotels hűségprogramjával, disztribúciós csatornáival és üzemeltetési rendszereivel, melyek segítenek optimalizálni a teljesítményüket.

Az akvizíció tovább konszolidálja az AccorHotels jelenlegi helyzetét Európában és a Közel-Keleten, emellett felgyorsítja a növekedését olyan kiemelt régiókban, ahol a Csoport évek óta aktív, például Afrikában és Ázsiában.

A tranzakció még hatósági jóváhagyás alatt áll, és 2018 második felében kell lezárulnia.

SOCIAL MEDIA