Újabb cégek segítik a háború elől menekülőket

Hírek Kiemelt

A Magyar Vöröskereszt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Penny Market elindította a segélyszervezettel közös jótékonysági akcióját, amelynek részeként két hétig mind a 227 üzletben 250 forintos adománykupont lehet vásárolni. Az ebből származó bevételt a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el az ukrajnai háború elől menekülőknek.

 

Azt írták: a Magyar Vöröskereszt a háború első napjától segítette a menekülők ellátását, a határ mentén élelmiszerrel, tájékoztatással és egészségügyi szolgálat biztosításával támogatják az érkezőket, Budapesten, a BOK csarnokban pedig önkéntesek segítségével végzik a munkát.

A BKV Zrt. közleménye szerint a fővárosi önkormányzat felhívásához csatlakozva két nap alatt nagy mennyiségű tartós élelmiszer és tisztálkodási cikk gyűlt össze a közlekedési vállalat Akácfa utcai székházában és más telephelyein. Ezeket az adományokat és a társaság által felajánlott technikai eszközöket, valamint a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. által felajánlott egyéb berendezéseket már eljuttatták az egyeztetett helyszínekre.

A cég a menekülthullám megindulásának kezdete óta biztosít melegedőbuszokat azoknak, akik nem keresnek vagy találnak szállást, vagy nem kívánnak hosszabb ideig Magyarországon maradni, és a menekültek szállításában is folyamatosan részt vesz. Emellett hét budapesti metróállomáson – Hősök tere, Vörösmarty tér, Örs vezér tere, Keleti pályaudvar, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér és Kálvin tér – ingyenes wifi-hozzáférési pontok vannak, amelyek célja, hogy a Keleti pályaudvarra érkező menekültek tájékozódását segítse – olvasható a közleményben.

 

Fotó: Yura Khomitskyi/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA