Újabb bővítést hajt végre a kelet-közép-európai térségben a UPS Healthcare

Hírek

A UPS több mint kétszeresére növelte egészségügyi logisztikai központjának méretét a csehországi Ostravában. A vállalat létesítménye 6000 m2 korszerű területtel bővült, ahol validált hőmérséklet ellenőrzött környezetet alakítottak ki az érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára.

 

„Ügyfeleink a világ leggyorsabban növekvő egészségügyi piacain tevékenykednek, és következő generációs termékeik közel tökéletes szolgáltatást igényelnek. Nemcsak azért fektetünk be, hogy kielégítsük ügyfeleink minőségi megoldások iránti igényeit, hanem új munkahelyek teremtésével azokat a közösségeket is támogathatjuk, ahol dolgozunk és élünk” – mondta el Fredrik Jansson, a UPS Healthcare Europe közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója.

A létesítmény támogatja a vállalat növekedését, segíti a jobb hozzáférést a gyorsan növekvő kelet-európai piacokhoz, és újabb közvetlen kapcsolatot biztosít a UPS globális hálózatához a régiós gyógyszeripari, orvostechnikai eszközgyártói számára.

Az ostravai központ, a UPS első dedikált egészségügyi logisztikai létesítménye Csehországban, 2021 októberében nyílt meg egy 3800 m2-es létesítménnyel. A bővítés gyorsabb szállítási időket és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az ügyfelek számára, valamint kórházi és gyógyszertári disztribúciót kínál az egész Cseh Köztársaságban, valamint Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon.

A biológiai készítmények, a speciális gyógyszerek és a személyre szabott gyógyászat terén elért innovációk azt jelentik, hogy Európában a gyógyszeripari termékek 80%-a ma már hőmérséklet-szabályozott szállítást igényel. A UPS pedig továbbra is olyan beruházásokat eszközöl, melyekkel kihasználhatja ezt a tendenciát – írják.

A cég tavaly Magyarországon 13 000 négyzetméternyi hőmérséklet-szabályozott raktárral bővítette stratégiai elhelyezkedésű létesítményeit, tovább bővítette a hőmérséklet-szabályozott járművekből álló flottáját, és elindította a UPS Premier szolgáltatást, amely a UPS globális hálózatában bárhol 3 méteren belül képes a kritikus küldeményeket prioritásként kezelni és nyomon követni.

 

SOCIAL MEDIA