Újabb a mobilitás jövőjét kutató startupba fektet be a Toyota

Hírek Kiemelt

A Toyota által jegyzett Woven Capital befektetett a UP.Partners új kockázati tőkealapjába, amely a feltörekvő technológiákon keresztül kívánja támogatni a mobilitás jövőjét.

A Toyota leányvállalata, a világ legbiztonságosabb mobilitásának felépítésére létrehozott Woven Planet Group befektetésekért felelős ága, a Woven Capital  bejelentette, hogy befektetett az UP.Partners újonnan alapított, 230 millió dolláros kockázati tőkealapjába. Az alap célja, hogy olyan korai fázisban lévő vállalkozásokat támogasson, melyek képesek átalakítani folyamatosan mozgó világunkat. Az UP.Partners szándékai jól illeszkednek a Woven Capitalhoz, amely 800 millió dolláros globális befektetési alappal támogatja az innovatív, növekedő fázisban lévő mobilitással, automatizálással, mesterséges intelligenciával, adatokkal és analitikával, csatlakozással és intelligens városokkal foglalkozó vállalatokat.

„A mobilitás technológián keresztül történő átalakítása központi szerepet játszik a Woven Planet küldetésében, és az UP.Partners befektetési stratégiája ezzel összhangban van – mutat rá Betty Bryant, a Woven Capital igazgatója. – A Woven Capital örömmel fektet be az UP.Partners alapjába, mivel az ösztönzi az olyan vállalkozókat, akik olyan széleskörű megoldásokra összpontosítanak, amelyek lehetővé teszik az emberek, áruk és információk minden eddiginél zökkenőmentesebb, költséghatékonyabb és fenntarthatóbb mozgását, ezzel segítve az emberiséget és a bolygó egészségét.”

„A Woven Capital befektetései jelentős mértékben hozzájárulnak a mobilitás jövője iránti elkötelezettségünkhöz – fűzi hozzá Ben Marcus, az UP.Partners társalapítója és ügyvezető partnere. – Úgy látjuk, hogy a mesterséges intelligencia, a fejlett érzékelők, a mikro adatközpont hálózatok, az üzemanyagcellák, az akkumulátorok, az adalékanyag-gyártás és más feltörekvő technológiák adják a közlekedés új alapját, amely tisztább, gyorsabb, gazdaságosabb és mindenki számára elérhetőbb.”

Az UP.Partners már tíz cégbe fektetett be, köztük az autonóm repülés terén piacvezető Skydio vállalatba, gyártási minőségbiztosítás területén vezető UnitX-be és a repülőknél az elektromos, függőleges le- és felszállás fejlesztését végző Beta Technologies cégbe.

A Woven Capital

A Woven Capital egy 800 millió dolláros tőkéjű, globális befektetési alap, ami a mobilitási technológiákra és innovációkra koncentráló és növekedési szakaszukat élő vállalatokat támogat. Az alapot 2021-ben hozták létre a Woven Planet csoport kockázatitőke-részlegeként. A Woven Capital mobilitási technológiákba, az önvezetés, a mesterséges intelligencia, az adatfeldolgozás és analitika, illetve az összekapcsoltság és okos városok területén eszközöl befektetéseket világszinten.

 

SOCIAL MEDIA