Új vezetőt nevezett ki a Schneider Electric

Karrier Kiemelt

A multinacionális vállalat Ruben Llanes-t nevezte ki a „Digital Grid” részleg vezérigazgatójává. A vállalat „Innovation at the Edge” üzletága részeként működő „Digital Grid” célja a villamos hálózat modernizációjának felgyorsítása.

 

Ruben Llanes korábban az AutoGrid vezérigazgatójaként ért el komoly sikereket hatékony folyamatok és módszerek bevezetésével, új megoldások, többek között kulcsrakész VPP-k (virtual power plant) kidolgozásával. Korábbi megbízása az AutoGrid Uplight Inc.-nek történő eladásával ért véget 2024 első negyedévében. Ruben Llanes széles körű tapasztalatokat szerzett a villamos hálózat digitalizálása és modernizálása területén, tudása tovább növeli azt az értéket, amit a Schneider Electric, valamint a portfóliójába tartozó vállalatokból, befektetéseiből és partnereiből álló ökoszisztéma nyújt az iparágnak. Többek között országszintű értékesítési alelnöki, valamint az értékesítési csatornák üzletfejlesztéséért és stratégiájáért felelős alelnöki pozíciót is betöltött a Schneider Electricnél.

„Ruben a vezetői képességek és a szakértelem megfelelő kombinációjával rendelkezik ahhoz, hogy a közműszolgáltatók és a végfelhasználók számára a fogyasztásmérő mindkét oldalán átfogóbb megoldásokat kínálhassunk még gyorsabban és erősebb integrációval, a kiegyensúlyozottabb és rugalmasabb hálózat érdekében” – mondta el Luis D’Acosta, az Uplight vezérigazgatója és a Schneider Electric „Digital Energy” üzletágának korábbi ügyvezető alelnöke.

„Ruben Llanes kiváló választás a „Digital Grid” új vezérigazgatójának, különösen az energiaipar fejlődésének e sorsfordító pillanatában. Ahogy a világ átvált a hagyományosról a modern hálózatra, az új technológiák felkarolása elengedhetetlenné válik. A „Digital Grid” elkötelezettsége az ügyfelek igényeinek előtérbe helyezésére összhangban van Llanes azon elképzelésével, hogy támogatni kell a közműszolgáltatókat a működési hatékonyságuk növelésében, a kiváló szolgáltatás nyújtásában és az olyan kihívások kezelésében, mint az áramellátási zavarok. Célunk az erőforrások optimalizálása, az ökológiai lábnyom minimalizálása, valamint a hálózati kapacitás és alkalmazkodóképesség maximalizálása, biztosítva a modernizált hálózati rendszer felé való zökkenőmentes átmenetet” – mutatott rá Nadège Petit, a Schneider Electric innovációs igazgatója.

„Alig várom, hogy folytathassam ezt a fontos munkát ezzel a rendkívül tehetséges csapattal, miközben fejlesztjük üzletünket, bővítjük ökoszisztémánkat, és olyan innovatív megoldásokat kínálunk, amelyek a teljes energetikai értékláncot szolgálják” – nyilatkozta kinevezése kapcsán Ruben Llanes.

 

SOCIAL MEDIA