Új útvonalon folytatódott a Fjällräven Vándortúra

Hírek

A Fjällräven alapítója, Åke Nordin azért szervezte meg az első Fjällräven Classic túrát Svédországban, hogy a túrázásra nyitott, de a többnapos outdoor kalandokra egyedül még nem vállalkozó emberek megtapasztalhassák a hosszabb túrák előnyeit.

 

A Fjällräven Classic hazai testvéreseménye, a Fjällräven Vándortúra szinte már hagyománynak számít, amelyet most először rendeztek meg a Mecsek legszebb részein. A túrázók 2023. augusztus 28. és 31. között négy nap alatt járták végig a hegyeken és völgyeken át vezető, 74 kilométeres útvonalat. A napi távokat töretlen jókedvvel teljesítették, esténként pedig tábortűz mellett készültek a következő napra, ahol a szervezők izgalmas programokkal várták őket: a magyar Fjällräven márkanagykövetek túrázási tippeket és tanácsokat adtak, érdekességeket és legendákat meséltek a Mecsekről, illetve megosztották a Fjällräven Classic-élményeiket is. A túrázók egy izgalmas kvíz-esten próbára tehették a természetjárásra vonatkozó ismereteiket is. A célba beérkezőket remek hangulat és lelkes szurkolók várták az orfűi Panoráma Kempingben, ahol együtt ünnepelték az elmúlt napok élményeit – írják.

„A Fjällräven Vándortúrának közösségkovácsoló ereje van: új barátságok szövődnek, régi ismerősök vágnak neki együtt a többnapos kihívásnak. Az idei évben egyaránt voltak új és már jól ismert résztvevők, akik a kezdetektől fogva minden Vándortúrához csatlakoznak. Az idei rendezvény csodálatos időtöltés volt, ami az esti előadásoknak és a Mecsekről szóló mitikus történeteknek is köszönhető” – mondta Sanela Krisat, a Fenix Outdoor Emerging Markets marketing menedzsere és a Fjällräven Vándortúra szervezője. – „2023-ban több mint 120 túrázó teljesítette sikeresen a 74 kilométeres távot, a legidősebb résztvevő 76 éves, a legfiatalabb pedig egy 10 éves fiú, aki egyenesen Malajziából érkezett. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar túrázók mellett idén is több mint 11 országból érkeztek természetjárók, hogy felfedezzék Magyarország legszebb természeti kincseit a Mecsekben – csatlakoztak hozzánk Magyarország, Bulgária, Észtország, Szlovénia, Lengyelország, Dánia, Malajzia, Csehország, Németország, Lettország és az Egyesült Királyság túrázói. Biztosak vagyunk benne, hogy jövőre a Bükk vidéke is ugyanennyi, sőt, még több résztvevőt vonz majd. A Fjällräven Vándortúra tovább folytatja küldetését, vagyis inspirálja az embereket arra, hogy több időt töltsenek a természetbe. Mi pedig olyan eseményként gondolunk rá, amely egy több napon átnyúló, felejthetetlen élményt jelent a résztvevőknek.”

A Fjällräven Vándortúra szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére, és arra buzdítják a résztvevőket, hogy minél kevesebb nyomot hagyjanak maguk után a túraútvonalon és a táborokban. Az idei évben a résztvevők közös erővel összesen 33,4 kilogramm szemetet gyűjtöttek a Mecsekben, így tisztábban hagyták el az erdőt, mint ahogy találták.

2024-ben a Fjällräven Vándortúra visszatér a Bükkbe, ahol 2014-ben először szervezték meg a márka hazai túraeseményét as Fjällräven Classic mintájára.

 

SOCIAL MEDIA