Új felsővezető érkezik a Central Médiacsoporthoz

Karrier Kiemelt

Július 1-től csatlakozik a vállalat felsővezetéséhez Petr Bednar, aki korábban Csehország egyik vezető médiavállalatánál (Vltava Labe Media) Chief Digital Officer pozícióban felelt az adatvagyon-gazdálkodásért. A médiacég a vállalati transzformáció során pedig tanácsadó partnerként együtt dolgozik a Financial Times Strategies-zel, amely a The Financial Times médiapiaci átalakításra szakosodott üzletága.

 

A Central Médiacsoport hosszútávú célja az, hogy a hagyományos digitális, valamint print lapkiadáson túl olyan új üzleti modelleket dolgozzanak ki, amelyek nem csak a hagyományos hirdetési bevételekre épülnek. Ennek a stratégiai gondolkodásnak köszönhető, hogy elindították a saját kreatív és produkciós ügynökségüket a Central Contentet, valamint a szlovák piacról átemelt Refresher magazint, de további termékfejlesztésekkel készül a 24.hu is, és a korábban sikeres rendezvény üzletágukra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Vági Róbert

Az eddigi céges struktúránk adott egyfajta belső stabilitást, de tisztában vagyunk vele, hogy 2024-ben az integrációnak és a márkafókusznak elengedhetetlen szerepe van. Az erős print márkáinkra már nem szimplán nyomtatott kiadványként szeretnénk tekinteni, a digitális termékfejlesztések ezekben az esetekben is elkerülhetetlenek. Hisszük, hogy folyamatos fejlődéssel és új üzleti modellek bevezetésével biztosíthatjuk, hogy hatékony médiavállalat maradjunk, és nemzetközi szinten is képesek legyünk megerősödni” – mondta Vági Róbert, a Central Médiacsoport vezérigazgató-helyettese.

A Central Médiacsoport céljai közt szerepel, hogy nemcsak Magyarországon, de a régióban is képes legyen fontos tartalomszolgáltatói szerepbe kerülni, további akvizíciókkal, valamint meglévő, a hazai piacon már jól ismert márkák külföldi bevezetésével.

A kiadói törekvéseknek köszönhetően a cég már több V4-es országban is jelen van. A Central Csoport részesedést vásárolt a lengyel Gremi Mediában, és tulajdonrésze van a szlovák Refresher magazinban, amelyet sikeresen vezetett be a magyar piacra is, de több jól ismert magyar márka régiós debütálásáról is folynak tárgyalások.

Az átalakítás részeként július 1-től érkezik a céghez Petr Bednar (a nyitóképen), aki a digitalizálódásban már előrébb tartó cseh piacról hozott tapasztalataival segíti majd a Central Médiacsoport működését digitális és üzletfejlesztési igazgatóként. Bednar a Vezetői Testület tagjaként közvetlenül a vezérigazgató-helyettesnek riportál, felügyeli a teljes print és online tartalomgyártást, valamint a termékfejlesztést. A szakember 23 éves pályafutása alatt számos vezetői pozíciót betöltött, és az ő nevéhez fűződik többek között a csehországi Ringier és a korábban print fókuszú Mladá fronta online portfóliójának felépítése. Petr nyolc éve dolgozik Csehország egyik legnagyobb lapkiadójában az igazgatótanács tagjaként, valamint Chief Digital Officer pozícióban felelt a digitális üzletfejlesztésért. Petr Bednar feladata lesz vezetőként az új bevételi modellek kialakítása, az AI-lehetőségek feltérképezése és alkalmazása, az adatalapú működés meghonosítása, valamint a meglévő print és online portfólió üzemeltetése, fejlesztése és átalakítása, korszerűsítése.

Lipták Tímea

A print és online integrációt előtérbe helyező szervezeti átalakítás keretében Lipták Tímea pozíciója is megváltozik. A korábban szinte teljesen print üzletág kiegészül olyan digitális nagy márkákkal is, mint az nlc, a Házipatika vagy a Krémmánia, így Lipták Tímea női digitális és magazin üzletág-igazgatóként folytatja munkáját a cégnél. A digitális portfólióigazgatók pozíciója és szerepe nem változik.

A modern, új bevételi lábak kialakítására alkalmas cégstruktúra megvalósításában a Central Médiacsoport tanácsadóként a Financial Times Strategies-zel működik együtt. A brit gazdasági napilap, a The Financial Times alvállalata nemzetközi szakértelmét használja arra, hogy világszinten fejlessze a legkülönbözőbb médiavállalatokat.

Bognár Bálint

Az átalakítás következtében Bognár Bálint digitálisüzletág-igazgató távozik a Central Médiacsoporttól, aki hosszú évek óta hozzájárult a Central sikereihez.

 

SOCIAL MEDIA