Új fejezetet nyílt a Lexus történetében

Hírek

Azt, hogy mekkora sikert hozhat a Lexus számára a vadonatúj NX 350h és NX 450h+, jól mutatja, hogy alig kezdődött meg a modell forgalmazása Magyarországon, máris elnyerte a Magyar Év Autója 2022-es címet a ’Nagy szabadidő-autók’ kategóriában.

 

Immáron harmadik éve választja ki a nagy példányszámú illetve olvasottságú online és print lapok autós szakújságíróiból álló független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás és Miklós-Illés Kálmán) a Magyar Év Autóját nyolc kategóriában. A vadonatúj Lexus NX a szakmai zsűri ítélete alapján megkapta a Magyar Év Autója 2022 díjat a ’Nagy szabadidő-autók’ kategóriájában, míg ugyanebben a kategóriában a Toyota Highlander a bronzérmet hozta el. Ugyancsak bronzérmet szerzett a Lexus ES az ’Üzleti autó’ kategóriában, az anyamárka Toyota pedig további két kategóriagyőztes címet és további két dobogós helyet szerzett.

 

Rangos szakmai díjak sora

A nemrégiben ötcsillagos Euro NCAP minősítést szerző high-tech Lexus NX a ’Nagy szabadidő-autók’ kategóriában szerzett Magyar Év Autója 2022-es díjat megelőzően már számos rangos elismerést kapott világszerte: a Világ Év Autója döntős modell januárban az Egyesült Királyság piacvezető autós magazinjától, a rangos What Car?-tól már megkapta az ’Év Plug-in hibridje’ díjat, pár héttel azelőtt pedig a franciaországi 2021 Automobile Awards ’Secure Car’ díját is.

Új fejezetet nyíit a Lexus történetében

A vadonatúj Lexus NX nem csupán a japán luxusautómárka legnépszerűbb európai és világszinten második legkelendőbb modelljének legújabb generációja, hanem egyben egy olyan modell, amely új fejezetet nyit a Lexus számára. Külső és belső formatervével, valamint hajtásláncaival egyaránt új irányokba tart, beleértve a Lexus történelmének első plug-in hibrid hajtását. Menetdinamikai tekintetben is előrelép, még szorosabb és élvezetesebb kapcsolatot biztosítva a vezető és az autó között a Lexus Driving Signature filozófia jegyében. A vadonatúj NX-ben mutatkozik be az új multimédiás rendszer is, amely kapcsolódás, információ és kényelem tekintetében magasabb szintre lép. A Lexus Safety System + aktív biztonsági és vezetési segédrendszer következő generációja kibővített funkciókkal és támogatással véd még több potenciális veszélyhelyzettől, miközben leveszi a terhet a vezető válláról – írják a közleményben.

 

SOCIAL MEDIA