Új és környezetbarát sportkollekciót dobott piacra a Lidl

Hírek Kiemelt

Praktikus tulajdonságainak köszönhetően, úgymint a könnyűség és tartósság, a műanyag ma életünk számos területén jelen van. Ám ennek a sokoldalú anyagnak a hosszú élettartama problémát is jelenthet: ha a műanyagból készült termékeket és csomagolásokat nem hasznosítják újra, hulladékként a környezetünkbe kerülnek. Az egyik leginkább érintett ökoszisztéma az óceán, mely sajnos különösen kitett a műanyag-szennyezettségnek. Ennek ellensúlyozására a Lidl a műanyaghulladék egy részének újrahasznosításának módját kereste.

 

Alternatívaként a diszkontlánc együttműködő partnereivel közösen strandokon és tengerparti régiókban gyűjti össze a műanyaghulladékot, hogy megakadályozza, hogy az a tengerbe kerüljön. A hulladékot azáltal hasznosítják újra, hogy az Ocean Bound Plastic sportruházatok szálaiba építik be. Így születik meg a hulladékból valami új, egy stílusos és környezetbarát sportruházat. A part menti régiók és az óceánok szennyezettsége ezáltal mérséklődik, a környezetben lévő hulladék pedig visszakerül az újrahasznosítási körbe, hozzájárulva a körkörös gazdaság előmozdításához is.

A Schwarz vállalatai által közösen kidolgozott REset Plastic stratégia részeként a Lidl azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025-re minden saját márkás csomagolását maximálisan újrahasznosíthatóvá tegye, és ezekben átlagosan 25 százalékban újrahasznosított anyagot használjon fel. Emellett a vállalat azon is dolgozik, hogy 2025-ig 20 százalékkal csökkentse műanyaghasználatát a saját márkás termékei csomagolásának optimalizálása révén. Az Ocean Bound Plastic újrahasznosított anyag felhasználásával a Lidl csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét a környezetben, és egy fenntarthatóbb alternatívát kínál vásárlóinak, akik ezáltal hozzájárulhatnak az erőforrások védelméhez is.

Az újrahasznosított Ocean Bound műanyag felhasználásával készült, többféle színben kapható Crivit női sporttop, férfi sportpóló, illetve a női és férfi sport rövidnadrág 2023. július 24-től, akciós jelleggel érhetőek el a Lidl áruházakban.

 

SOCIAL MEDIA