Új előadókat mutat be Majka és a Margaret Island a Yettel Stage ingyenes 5G szuperkoncertjén

Hírek

Kutatások is igazolták, hogy az új zenékre leginkább fiatalkorunkban vagyunk nyitottak, más tanulmányok viszont pont arra világítanak rá, hogy az újdonságok és a jó zenék pozitív hatással vannak az életünkre. Új zenék, friss tehetségek megismerésére nyílik alkalom október 8-án Budapesten a Yettel Stage ingyenes 5G Szuperkoncertjén, ahol Majka és a Margaret Island egy színpadon lép fel a feltörekvő KACAJ, Perrin és a The Pontiac zenekarokkal.

 

Kutatások szerint az emberek többsége az életkor előrehaladtával egyre kevésbé nyitott új zenék és előadók felfedezésére, és inkább a jól bejáratott előadókat hallgatja. Bár a megkérdezettek fele szívesen szánna több időt új zenékre, az időhiányra vagy a zavarba ejtően széles kínálatra hivatkozva mégsem teszi ezt. Pedig az új élmények – különösen az olyan közösségi élmények, mint egy koncert – amellett, hogy építik a személyiségünket, erősítik a kollektív összetartozás élményét és felöltenek.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a zenehallgatás stimulálja az agyat és befolyásolhatja a mentális folyamatokat – segít a stresszoldásban, és javíthat a hangulatunkon. A ritmus több készség fejlesztésében is meghatározó, az anya éneke például kisgyermekkorban hozzájárul a nyelv megértéséhez és annak későbbi helyes használatához. Az új zenék felfedezése pedig összefügg a nyitottsággal, ami segít a változásokhoz való alkalmazkodásban, valamint hozzájárul a mentális és érzelmi stabilitáshoz.

 

Hol érdemes új zenéket keresni?

Az elrejtett lemezboltokban való kutakodás korát ma már szinte teljesen leváltották a digitális megoldások. A zenei streamingszolgáltatók (például Spotify, iTunes, Deezer, YouTube Music) rendelkeznek olyan funkcióval, ami az ízlésünk és zenehallgatási szokásaink alapján javasol új előadókat és dalokat, de a legsikeresebb dalok és feltörekvő előadók ma már legtöbbször a közösségi médiában, akár TikTok videókban futnak be elsőként.

Ha útközben hallunk meg egy izgalmas új számot, elég csak előkapni a mobilunkat, és a Shazam vagy a SoundHound zenefelismerő appal rákeresni az előadóra és a dal címére. Sokszor persze a személyes ajánlások a legtalálóbbak. A technológia segítségével a barátaink egy mozdulattal megoszthatják velünk a kedvenc zenéik playlistjét, de érdemes követni a kedvenc előadóink közösségi felületeit is izgalmas kollaborációkért vagy ajánlásokért, és persze az élő koncertek előzenekarai között is felfedezhetünk új kedvenceket.

A digitális lehetőségeket hozza egyensúlyba az élő koncertek varázsával a Yettel Stage platform, amelynek küldetése, hogy három különböző stílus befutott előadóinak támogatásával országos ismertséghez segítse a feltörekvő zenekarokat. Majka a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódó Perrint karolja fel, a Margaret Island a The Pontiac-et, amelynek dalaiban az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik; a Punnany Massif pedig a modern, progresszív, mégis autentikus zenekart, a KACAJt, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal.

 

Új előadókat felfedezni egy szuperkoncerten

A Yettel Stage feltörekvő előadóit bárki meghallgathatja október 8-án Budapesten a Szabadság téren a Yettel Stage 5G Szuperkoncerten, ahol Majka és a Margaret Island mellett fellép a KACAJ, Perrin és a The Pontiac. A belépés ingyenes, a koncert pedig a Yettel 5G hálózata segítségével online streamen is követhető lesz – írják.

 

SOCIAL MEDIA