Tulajdonost vált a Startapró

Hírek Kiemelt

A tartalmi fókuszú weboldalak működtetésére és üzemeltetésére egyre nagyobb hangsúlyt fektető Central Médiacsoport eladta apróhirdetési portálját. A Startapro.hu új tulajdonosa és üzemeltetője a Russmedia Digital SRL.

 

A Startapró több mint 20 éves múltra visszatekintő klasszikus apróhirdetési portál, amelyen magánszemélyek és cégek szolgáltatásokat, valamint fizikai termékeket kínálnak eladásra. Az eddigi tulajdonos Central Médiacsoport illetékese így indokolta az eladást:

Kiadónk online üzletágának középpontjában a tartalmi fókuszú weboldalak működtetése és üzemeltetése áll. Mivel a Startapró alapvetően hirdetéseket tartalmazó oldal, így közvetlenül nem illeszkedik a kiadó stratégiájába. Mindemellett a Startapró piaca egyre inkább nemzetközi szereplők által dominált, akik kiélezett versenyszituációba kényszerítik a classified termékeket, amely a vevő, Russmedia meglévő portfoliójában, annak régiós stratégiájához illeszkedve megfelelő helyet kap” – nyilatkozta Bognár Bálint digitális üzletágigazgató (nyitó képünkön).

Örömmel jelentjük be, hogy a Startapro.hu a Russmedia portfóliójának részévé válik. Az oldal nagyszerű kiegészítése a jelenlegi kínálatunknak, és úgy gondoljuk, hogy tapasztalatunk és erőforrásaink elősegítik a Startapro növekedését” – mondta Lucian Luncan, a Publi24 és a Russmedia Digital SRL ügyvezető igazgatója.

A felvásárlást a Russmedia Equity Partners támogatta: „Elkötelezettek vagyunk a piactér / apróhirdetési üzletágaink növekedése mellett, mivel a digitalizáció előremenetele Közép- és Kelet-Európában töretlen. Folytatni szeretnénk a Startapro.hu bővítését és erősíteni pozíciónkat a magyar piacon” – tette hozzá dr. Hájer Ádám, a Russmedia Equity Partners befektetési menedzsere.

 

SOCIAL MEDIA