Toyota Corolla Sedan GR Sport kivitelben

Hírek Kiemelt

A Corolla Hatchback és Touring Sports mellett immár a Corolla Sedan kínálatában is megjelenik a kívül-belül dinamikus dizájn-elemekkel átformált új GR SPORT változat, amely exkluzív kéttónusú fényezést kapott, a  zongoralakk fekete külső elemek és az új belső színvilág összhatása pedig a TOYOTA GAZOO Racing versenyszíneit idézi. Az új GR SPORT kivitel így karakteresebb, erőteljesebb stílussal gazdagítja majd a Corolla Sedant.

A Toyota Corolla Hatchback és Touring Sports modellek GR SPORT változatainak sikeres bemutatkozása után most a Corolla Sedan új GR SPORT kivitele is megjelenik a kínálatban. A GR SPORT modellek erőteljes és egységes identitásában nagy szerepet játszik, hogy mindhárom karosszériaváltozat közös stíluselemeket vonultat fel, többek közt azonos külső és belső kiegészítőket, könnyűfém keréktárcsákat és üléseket.

 

A Toyota teljesítmény-orientált GR modelljeinek inspirációjával és a TOYOTA GAZOO Racing versenyszíneivel készült GR SPORT modellváltozat fiatalosabb és dinamikusabb hangulattal gazdagítja a négyajtós Corolla elegáns megjelenését. A Corolla Sedan vizuális frissítése vonzóbbá teszi majd az autót a fiatalabb vásárlók körében. A krómozott elemeket zongoralakk fekete felületek váltják fel a karosszérián – például a hűtőrácson, a külső tükörburkolatokon, a B-oszlopon és a küszöbökön –, kihangsúlyozva az autó alacsony tömegközéppontját, és az első lökhárítók sarkait is fekete betétek díszítik. A könnyűfém keréktárcsák szintén fekete fényezést kapnak, amit izgalmasan ellenpontoz a küllők végének fényesre csiszolt felülete és a kerékagy körül futó piros karika, ami immár a GR védjegyének számít.

A vásárlók két különböző tízküllős kialakítás közül választhatnak: az egyik az alapfelszereltség részeként kínált 17 colos, a másik pedig az opcióként rendelhető 18 colos változat. Az autó dinamikus karakterét jelzi a karosszéria színére fényezett, diszkrét csomagtérfedél-spoiler, illetve a hátsó rendszámtábla fölött végigfutó fekete díszléc és a hátul látható GR SPORT embléma. A GR SPORT új, egyedi külső fényezése a Dinamikus Szürke, de emellett még hét másik árnyalat is megrendelhető. Az összesen nyolcféle színből hét (köztük a Dinamikus Szürke is) fekete tetővel is kombinálható; ez az első eset a Corolla Sedan történetében, hogy a vásárlók kéttónusú fényezéssel rendelhetik meg autójukat.

A kabinban fekete tetőkárpitozás alapozza meg a dinamikus hangulatot, és ugyanezt a célt szolgálja a jó fogású, perforált bőrrel borított kormánykerék, illetve a GR logóval díszített, szálcsiszolt alumíniumból készült első küszöbburkolat is. A sportos első ülések nemcsak mutatósak, hanem kiváló tartást is biztosítanak, ami a látványos oldalpárnázás és a támlával egybeépített fejtámla láttán már első pillantásra nyilvánvaló. Az ülések kárpitozása fekete szövet és kiváló minőségű szintetikus bőr kombinációja, amit kontrasztos, függőlegesen futó fehér-piros öltések díszítenek, egyértelmű utalásként a TOYOTA GAZOO Racing kultikus színkombinációjára. A hátsó üléssor ugyanezzel a színsémával készül.

A Corolla Sedan GR SPORT vásárlói utastéri hangulatvilágítás-rendszert, LED külső fényeket és kéttónusú karosszériafényezést is rendelhetnek autójukhoz. Az új modell a már ismert 1,8 literes hibrid és 1,6 literes benzines hajtásláncokkal lesz kapható. A gyártás a tervek szerint 2020 novemberében indul, az első darabok pedig 2021 januárjában érkezhetnek az egyes piacokra.

SOCIAL MEDIA