Több mint hatezer webáruház számára nyílt meg a lehetőség az IzzyPay integrációjára

Hírek

A Shoprenter motorján keresztül működő hatezer hazai webáruház mostantól kényelmesen hozzáadhatja fizetési lehetőségeihez az IzzyPay-t, Magyarország első BNPL szolgáltatását. A Buy Now, Pay Later – vagyis Vásárolj most, fizess később – szolgáltatás igénybevételével a vásárlóknak csak 14 nap elteltével kell kifizetni a kiszemelt termék árát, így lehetőségük van a pénztárcájuk megterhelése nélkül kipróbálni azt.

 

A nemzetközi példák azt mutatják, hogy az online vásárlók jelentős része fordul vissza az utolsó pillanatban, jelentős részük azért, mert végül túl soknak találja a fizetendő összeget, vagy nem talál a számára elfogadható biztonságos fizetési lehetőségeket. A tapasztalatok szerint a BNPL alkalmazásával az online áruházak akár 20 százalékkal képesek csökkenteni ezt a lemorzsolódást, miközben növelik a visszatérő vevők számát. Mindeközben a vásárlói kosár értéke jelentősen nő (átlagosan 45 százalékkal), mivel több árucikket választanak ki a vevők, ha tudják, hogy ezeket még fizetés előtt kézbe vehetik, kipróbálhatják és ha úgy ítélik meg, tét nélkül visszaküldhetik. Mindezt anélkül, hogy hetekre lekötnék a pénzüket. A BNPL a vevőnek nem kerül semmibe, az online áruházak azonban korszerű fizetési folyamatot és nagyobb szabadságot adhatnak nekik, ezzel árbevételük akár 35-40 százalékkal növekedhet – írják.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai e-kereskedelmi piac úttörőjeként az elsők között vezetjük be elérhető szolgáltatásaink körébe az IzzyPay fizetési megoldást, így lehetővé tesszük a webáruház tulajdonosok számára azt, hogy terjeszkedjenek és elérjék céljaikat, miközben egy magyar tulajdonban álló, megbízható, rejtett költségektől mentes vállalkozást támogathatnak” – hangsúlyozta az együttműködés kapcsán Rab Máté, a Shoprenter vezérigazgatója.

“A megállapodás fontos mérföldkő a BNPL magyarországi meghonosításában. Az IzzyPay elkötelezett amellett, hogy a hazai e-kereskedelmi piacot korszerű szintre emeljük, vagyis a Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban népszerű Buy Now, Pay Later modell Magyarországon is széleskörűen elérhetővé válhasson” – hangsúlyozta Farkas Róbert, az IzzyPay Zrt. vezérigazgatója. A frissen kinevezett CEO feladata, hogy a társaság tovább folytassa hazai bővülését és pozíciójának erősítését. A cég bízik benne, hogy a pénzügyi szakember vezetésével az IzzyPay a magyar BNPL piac legmeghatározóbb szereplőjévé válhat.

 

Fotó: John Schnobrich/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA