Főoldal/Tejszínhub

Bükfürdő 58 éves

Bükfürdő első medencéjét 1962. augusztus 19-én adták át, 58 évvel ezelőtt. Ez a medence a mai 5-ös számú, a vízfakasztó szentről, Szent Kelemenről elnevezett félfedett, gyógyvizes medence helyén állt. Azóta a Bükfürdő Thermal & Spa® egy összesen 18 hektáros, sokoldalú fürdőkomplexummá nőtte ki magát, élményfürdő, strand, szaunavilág és Medical Wellness részleggel bővült, 34 szabadtéri, félfedett […]

Tovább olvasom

Ingyenes gyerekprogramok a Veszprém-Balaton Filmpikniken

A Veszprém-Balaton Filmpiknik a gyerekek számára is sok újdonságot kínál. Szeptember 4-én 10 órától Balatonfüreden a Balaton moziban az első egész estés magyar rajzfilmet, a János vitézt vetítik digitálisan felújított verzióban. Másnap 11 órától pedig az Oscar-jelölt M. Tóth Géza által vezetett KEDD animációs műhely kétórás – szintén ingyenesen megtekinthető – összeállításában a stúdió hat […]

Tovább olvasom

5+1 tény és tévhit az üzemanyagok világából

Nyáron, utazás során szinte mindenki megfordul benzinkúton. A tankolásról és az üzemanyagokról sokféle gondolat él a köztudatban. A MOL szakértőivel most annak jártunk utána, hogy mi igaz a leggyakrabban felmerülő „benzinkúti bölcsességekből”.   „Nyugati benzinnel kevesebbet fogyaszt az autóm” Hamis. Fórumok rendszeres témája a magyar és a nyugati üzemanyagok összehasonlítása, a Bécs-Budapest útvonal fogyasztásának összehasonlítása […]

Tovább olvasom

A Konyhafőnök: egy pultban Fördős Zé és Rácz Jenő

Melyik a legnagyobb hátráltatás? A Konyhafőnök Michelin-csillagos séfjeinek egyértelmű álláspontja: ha Zé segít. Ez történt ma este Rácz Jenővel, miközben a kék csapat mentora, Sárközi Ákos kiélvezte az édes pillanatokat.   Sárközi Ákos főzésével indult a nap, ami egy különleges alapanyaggal készült: lámahúsból láma steaket kreált a séf, az általa szokásosan „szuperegyszerűnek” titulált módon. A […]

Tovább olvasom

A Konyhafőnök: eljött Sárközi Ákos ideje

Az elődöntő második napján gerincet nem növeszteni, hanem sütni kellett a versenyzőknek. Sárközi Ákos szerint ez „a világ lekönnyebb alapanyaga”.   Bárány, őz, szarvas, borjú, nyúl, csontos sertéskaraj és egy fél kecske várt a kék kötényesekre, utóbbi nehezítés gyanánt. A feladat egy tökéletes főétel elkészítése volt. A második feladatban gombászni indultak a versenyzők: rengeteg exkluzív […]

Tovább olvasom

A Konyhafőnök: elkezdődött Sárközi Ákos elődöntős hete

A Michelin-csillagos séf nem kíméli versenyzőit, de mentorként is helytáll a héten. Exkluzív alapanyagok, különleges feladatok várnak a kék kötényesekre, tét a középdöntőbe jutás, majd A Konyhafőnök cím és az ezzel járó 10 millió forint.   A Konyhafőnök történetében soha nem volt még ilyen alapanyag, mint az első feladatban. A Csendes-óceánból érkezett barracudáknak már a […]

Tovább olvasom

A Konyhafőnök: összeállt Rácz Jenő középdöntős csapata

A Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő piros kötényes középdöntős csapata összeállt. A kemény hetet követően a legjobb 6 versenyzője folytatja a küzdelmet A Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért!   A vizsganapon először egy tollas gyöngytyúkkal találkoztak a versenyzők, egy új feladattípusban: biztos vagy rizikó? Aki a biztosat választotta, a gyöngytyúk volt a feladata, aki […]

Tovább olvasom

A Konyhafőnök: füstölt a konyha az elődöntőben

Az első feladat Rácz Jenő komfort ételének tökéletes másolása volt: szénán füstölt sertésszűz, ibériai krokett, póréhagyma fricassée-val. A hús különleges füstölési módszerrel készült, szénán, egy cloche alatt füstölték a versenyzők! Volt, akinek nagyobb lánggal égett a széna, de ezúttal tűzoltónak nem kellett beavatkoznia. Lőrincz Eriknek azonban jól állt a szénája, ugyanis végig jegyzetelhetett a referencia […]

Tovább olvasom

„Csak a célban nyugodtam meg” – Parti András visszahódította a bajnoki mezt a hétvégén

Vasárnap rendezték a mountain bike olimpiai szakágának országos bajnokságát Zalaegerszeg mellett. A hétvégi verseny izgalmait nemcsak a sár és az eső hozta meg, hanem hogy az elit kategória válogató versenynek számított a jövő évi tokiói nyári játékokra, hogy ki képviseli majd hazánkat.   Nagyon gyors, ugyanakkor igen nehéz saras pálya várta az indulókat. A verseny […]

Tovább olvasom

A Konyhaafőnök: Zé gatyába rázta a konyhát

Fördős Zé ma divatot csinált a főzésből! Szó szerint személyre szabott alapanyagokból, stílusos ételeket „varrt” a versenyzőkre! Zé 2020-as kollekciója egy marha részeiből állt: here, vese, rib eye steak, tüdő, máj, fartő, pénisz, marhafej nyelvvel, pacal, borjúgerinc, comb. Az egyik versenyzőre pedig egy tőgy várt, hátráltatás gyanánt.    Ma este nem véletlenül használt centit a […]

Tovább olvasom