Tehetségkutatóból indult, első slágerével pedig világszerte ismertté vált

Hírek

Say You Won’t Let Go című slágere másfél milliárd feletti megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztó oldalon és 2,5 milliárd feletti lejátszásnál a Spotifyon. James Arthur 2012-ben nyerte meg a brit X-Faktort, első dala az Impossible azonnal világsláger lett. Új albuma, a Bitter Sweet Love 2024. január 26-án jelenik meg, lemezbemutató turnéja keretében pedig 2024. február 25-én Budapesten a Barba Negrában koncertezik.   

 

„Minél több albumot készítesz, és minél nagyobb sikered van, annál erősebb nyomás nehezedik rád. Amikor ezen az albumon dolgoztunk, szinte újra gyereknek éreztem magam. Teljes őszinteséggel alkottam, és csak olyan zenét csináltam, amit szeretek, és nem az pörgött folyton a fejemben, hogy mindenkinek a kedvére tegyek” – mesélte Bittner Sweet Love című új lemeze kapcsán James Arthur.

Bár több brit producerrel is megpróbált együttműködni, új albumán végül az amerikai Steve Solomonnal dolgozott együtt, akivel a 2016-os Say You Won’t Let Go című megaslágert is közösen írták. A Bittner Sweet Love című lemezt a dél-londoni Miloco Stúdióban rögzítették. Egy valóban mély és kiforrott anyag született, amelynek védjegye az az összetéveszthetetlen dalszerzői attitűd, ami eddig is meghatározta James karrierjét.

James Arthur 27 állomásos európai turnéjának keretében lép fel Budapesten a Barba Negrában. Bár a koncert fókuszában új albumának dalai állnak, legnagyobb slágereit is eljátssza majd a magyar közönségnek. Első dalom az Impossible 35 országban vezette a zenei toplistákat. A mai napig sokan csak azért jönnek el egy-egy koncertemre, hogy ezt hallják. Amikor velem éneklik, mindig van egy perc, hogy csak hátralépek és jó mélyen magamba szívom az tömegből áradó energiát” – mesélte egy korábbi interjúban.

 

SOCIAL MEDIA