Szívmelengető történetek egy üzenetküldő alkalmazás színfalai mögül

Hírek Kiemelt

A Rakuten Viber tizedik jubileumi születésnapja alkalmából mini-dokumentumfilm sorozatban meséli el felhasználói történeteit

 

A Rakuten Viber tizedik születésnapja alkalmából nemcsak az alkalmazást, de a felhasználóit is ünnepli, akik a Viber sikertörténetének kulcsfontosságú szereplői, sőt szuperhősei. A „Heroes of Viber” kampány olyan emberek összefogásának és erőfeszítéseinek elismeréséről szól, akik kreatív és gyakran meglepő módon használták az alkalmazást, hogy másokon segítsenek.

Az egyik legmegindítóbb és egyben legszívmelengetőbb történet a bolgár Burgasz város orvosainak és nővéreinek hatalmas szeretetét mutatja be: a neonatológiai osztályukat ugyanis ideiglenes otthonná alakították azon koraszülöttek számára, akiknek intenzív orvosi ellátásra volt szükségük, édesanyjuktól távol, kis életük első napjain, éppen akkor, amikor az anya-baba kötelék a legfontosabb.

A COVID-19 szükségállapot miatt minden kórházi látogatás tilos volt, ezért az anyák nem maradhattak újszülött gyermekeik mellett sem. Március közepétől kezdődően azonban sikerült megoldást találni, méghozzá a gondoskodó orvosok és ápolók segítségével, akik saját telefonjaikat használva Viber videohívásokat indítottak, hogy megmutathassák a szülőknek, hogy kisbabáik biztonságban és jól vannak. Lelkesedésük segítette a picik fejlődését is. A burgaszi kórház 15 koraszülöttje közül a legkisebb mindössze 850 grammal született.

Nem sokkal ezt az időszakot követően feltűntek olyan Viber Communityk, amelyek résztvevői önkéntes alapon vállalták, hogy élelmiszert és gyógyszert vásárolnak a rászoruló szomszédoknak, valamint kulcsfontosságú információkat osztanak meg a maszkviselés és higiénia fontosságáról. Azonban az emberek nemcsak a világjárvánnyal törődtek, olyan témákat is előtérbe helyeztek, mint az óvodák és iskolák, a hulladékgazdálkodás és a tömegközlekedés – a felmerülő problémákkal pedig közösen néztek szembe, és együtt oldották meg őket.

„Hiszünk abban, hogy az elmúlt 10 év sikere elsősorban a felhasználóinknak köszönhető, azoknak az embereknek, akik a Viberen kommunikálnak nap mint nap. A Viber minden egyes beszélgetése mögött egy valódi emberi történet áll. Amikor arra gondolunk, hogy az emberek képesek rajtunk keresztül megosztani az örömüket, a boldogságukat és talán még a szomorú pillanataikban sem maradnak egyedül – más szóval, a valódi érzéseiket -, az ad igazán értelmet a munkánknak. Hálásak és elkötelezettek vagyunk, hogy folytathassuk ezt a közös utat”– mondta Anna Znamenskaya, a Rakuten Viber CGO-ja.

A tanárok is saját közösségeket hoztak létre a diákok és a szülők számára. Online órákat tartottak, házi feladatokat ellenőriztek, anyagokat küldtek, lehetővé tették a távoktatást. Számos hallgató meglehet, hogy nem tudta volna befejezni tanévét vagy letenni az érettségit, ha nincsenek ezek az elkötelezett tanárok és virtuális megoldásaik. Sok dolgozó szülő számára az jelentette a nyugalmat, hogy gyermekeik lehetőséget kaptak az oktatásra online térben.

Nézd meg a Heroes of Viber mini-dokumentumfilmeket itt: https://lp.viber.com/heroes-of-viber/

SOCIAL MEDIA