A Viber legújabb funkciói szórakoztatóbbá teszik az új tanévet

Hírek Kiemelt

A Rakuten Viber kommunikációs alkalmazás különböző fejlesztéseket vezetett be annak érdekében, hogy támogassa a tanárokat, a szülőket és a diákokat az új tanévben. A japán tulajdonú kommunikációs platform nemrégiben feleletválasztós kvíz módot indított a szavazásoknál mind a csoportos beszélgetések, mind pedig a közösségek számára, ezzel segítve a tanárokat, hogy könnyebben ellenőrizhessék, hogy az osztályoknak az egyes tantárgyakból milyen fokú ismeretei vannak.

 

Így hozz létre kvízt a szavazásoknál:

  • Válassz ki egy Communityt vagy egy csoportos beszélgetést, és kattints a képernyő alján található szavazás ikonra!
  • Az előugró ablakban engedélyezd a kvíz módot, majd adj hozzá egy kérdést és a lehetséges válaszokat; ha szükséges, adj meg egy rövid magyarázatot is a helyes válasz ismertetésére!
  • Válaszd ki a helyes választ, majd kattints a Létrehozás gombra!

Miután a kvíz élesült mind a Communitykben, mind a csoportos csevegésekben, a többi felhasználó láthatja a válaszok megoszlását, de csak azután, hogy minden egyes személy részt vett és kitöltötte a tesztet. Ezt követően a felhasználók egy rövid magyarázattal kísérve nézhetik meg a helyes választ. A Communitykben kitöltendő kvíz résztvevőinek egyéni válaszai titkosak maradnak még a teszt készítői számára is, akik csak a válaszok kérdésenkénti megoszlását láthatják, míg a csoportos beszélgetéseknél a kvíz készítőjének lehetősége van arra is, hogy nyomon kövesse, mi volt az egyes válaszadók pontos szavazata.

Ez a funkció hasznos lehet mindenkinek, akit érdekel a közösség tagjainak tudásszintje ismeretei és véleménye, vagy egyszerűen szórakoztató vetélkedőket készítene különböző témákban.

Az elmúlt tanév végén az oktatás digitalizálása egyik napról a másikra következett be, az országhatárok globális lezárásával egyidőben. Néhány nap alatt az egész oktatási folyamat helyszíne a diákok és a tanárok otthona lett az osztályterem helyett. Napjaink és az előző év azonos időszakának globális statisztikái alapján a Communitykben aktívan résztvevő felhasználók száma megduplázódott, ami azt mutatja, hogy ebben a kihívást jelentő időszakban a Viber fontos szövetségesként használható az új egyensúly megtalálásával kapcsolatban” – nyilatkozta Anna Znamenskaya, a Rakuten Viber növekedésért felelős igazgatója.

Az elmúlt hónapokban a Viber többször is bizonyította az oktatás iránti elkötelezettségét azzal, hogy számos, a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt szórakoztató és praktikus funkciót vezetett be. Ezek közé tartozik a médiagaléria és a hamarosan érkező Emlékeztető funkció a Jegyzetekhez, amely segít a felhasználóknak észben tartani a különböző feladatok, projektek és találkozók határidejét. A GIF- és matricakészítő különösen hasznos azok számára, akik szeretnének osztálytársaikkal vagy épp a szülői közösségekben megosztani szórakoztató tartalmakat. Az azonnali hang- és videóüzenetek pedig mindig jó ötletnek bizonyulnak, amikor utazás közben rövid üzeneteket szeretnénk küldeni.

SOCIAL MEDIA