Szeptemberben Londonban, októberben Rómában találkozhatunk a legtöbb honfitársunkkal

Hírek Kiemelt

Szeptemberben Londonba, Barcelonába és Rómába utaznak leginkább honfitársaink, míg októberben az örök város veszi át a vezetést, amit London, majd Párizs követnek – mutatják a Kiwi.com 2023. augusztus 8-áig leadott foglalási adatai.

 

Ha nem a városok összesítését nézzük, hanem az országokét, akkor látható, hogy az őszi hónapokban is vágyunk a tenger mellé, hiszen Olaszország, Spanyolország és Görögország a szeptemberi favoritok, míg októberben a dobogó 3. fokán Portugália váltja Görögországot, amely így a 4. helyen szerepel a Kiwi.com foglalási listáján.

A vállalat foglalásai alapján a legtöbb magyar az iskola kezdetekor száll repülőre, ha a szeptemberi és az októberi adatokat nézzük. Azaz sokaknak nem becsengetnek idén szeptember 1-jén, hanem vélhetően a nyári szabadságukat kezdik meg, esetleg folytatják. Szeptember 1. (péntek) után szeptember 6-a a második legnépszerűbb indulási nap, amit egy szintén pénteki nap, szeptember 8. követ. „Azt gondolhatnánk emiatt, hogy sokan a hétvége meghosszabbításával miniszabira indulnak, de a foglalási adatok alapján a többség ilyenkor legalább 4 napos utazást tervez. Repülővel a magyarok harmada 4-6 napos útra, 31%-a pedig 1-2 hetes nyaralásra indul szeptemberben és októberben” – mondta el az adatok kapcsán Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős igazgatója.

Az átlagárak jelentősen alacsonyabbak az őszi hónapokban, mint nyáron. Míg nyáron a repülőjegyek átlagára 150 euró, addig szeptemberben átlagosan 129, októberben pedig 132 euróért repülhetünk. A hosszú, 4000 km-nél hosszabb repülőutak esetében látható a legnagyobb kiugrás: az augusztus 8-ig leadott foglalások alapján különösen jól járt az, aki szeptemberben utazik a tengerentúlra, hiszen átlagosan 365 euróért vehetett repülőjegyet, míg nyáron pl. ugyanaz a táv 489 euróba kerülhetett.

 

Fotó: Marcin Nowak/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA