Siker az idei Logisztika Napja

Hírek

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2012-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez, „A Logisztika Napja” programsorozathoz. Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek. E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába.

A társaság közleménye szerint idén április 19-én került megrendezésre a programsorozat. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT volt.

Ebben az évben 28 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez és közel 1000 látogató jelent meg országszerte a helyszíneken. Idén volt a legmagasabb a csatlakozó települések száma: Budapest mellett 17 helység látta vendégül az érdeklődőket (Alsónémedi, Debrecen, Dunaharaszti, Fót, Gyál, Hajdúböszörmény, Miskolc, Pécs, Sopron, Szarvas, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Tata, Tápiószőlős, Tiszaújváros, Veszprém, Zalagerszeg).

A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte. A korán kelők bepillantást nyerhettek a csomagoláslogisztika rejtelmeibe, elgondolkozhattak a pántolás versus zsugorfóliázás előnyeiről, látogatást tehettek egy x-dock raktárban, megismerhették a lean szemlélet gyakorlati megvalósulását és azt is, hogy egy digitalizált raktár működését hogyan segítik az Ipar 4.0 és egyéb smart technológiák. A délután folyamán hasonlóan izgalmas témák kerültek elő: magunk is szervezőivé válhattunk a logisztikai folyamatoknak, bővíthettük tudásunkat a gyógyszerlogisztika területén, megtapasztalhattuk hogyan jut el a csomag a feladótól a címzettig és milyen viszontagságos egy konténer útja, írják.

Vidéki oktatási intézmények környékbeli cégekkel is együttműködve, gépbemutatókkal és programok széles kínálatával várták az érdeklődőket. Az idei Logisztika Napján – vélhetően a kínzó munkaerőhiány és az oktatásban háttérbe szorult gyakorlati tudás átadása okán – kiemelt szerep jutott a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők közel fele csak e célközönség számára nyitotta meg kapuit nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.

SOCIAL MEDIA