A CTP bejelentette részvénykibocsátási szándékát, a társaság a Euronext Amsterdamon kéri tőzsdei jegyzését

Hírek Kiemelt

A CTP B.V. („CTP” vagy „a Vállalat” vagy leányvállalataival együtt „a Csoport”), a vertikálisan integrált piacvezető európai logisztikai ingatlanbefektető és -fejlesztő cég bejelentette szándékát, hogy elsődleges ajánlattételt („Ajánlat”) indít, és kéri részvényeinek („Részvények”) jegyzésre és kereskedésre történő bevezetését a Euronext Amsterdam tőzsdén, a Euronext Amsterdam N.V („Euronext Amsterdam”) szabályozott piacán („Jegyzés”).

 

A CTP az öt legnagyobb európai logisztikai ingatlanfejlesztő vállalat egyike, valamint Közép-Kelet-Európa legnagyobb logisztikai ingatlanbefektető és -fejlesztő cége[1] a bruttó bérbeadható terület („GLA”) alapján. Az organikus, valamint jelentősen nyereséges növekedésen alapuló 22 évnyi sikeres működés után a Vállalat most készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést fejlődésének útján. A Csoport finanszírozási stratégiájában bekövetkezett stratégiai váltást követően a CTP 2020-ban belépett a nemzetközi kötvénypiacra. 2020. októberében a CTP sikeresen kibocsátotta debütáló Zöld Kötvényét 650 millió euró értékben, amit még további két, vonzó feltételekkel kínált zöldkötvény-kibocsátás követett, így az eddig kibocsátott kötvények összértéke mostanra elérte az 1,5 milliárd eurót. A befektetési kategóriájú adósságpiacokra való sikeres belépést követően a CTP most a részvénypiacokra is be kíván lépni további növekedésének finanszírozása céljából.

A tervezett Ajánlattal a CTP a növekedési stratégiájának felgyorsítását kívánja lehetővé tenni a Csoport fejlesztési projektjeinek és építési tevékenységeinek finanszírozása, válogatott ingatlanvásárlások és adósság-visszafizetés révén. Az Ajánlat, mely intézményi befektetők számára lesz elérhető, várhatóan 800 millió  és 1 milliárd euró közötti bruttó bevételt hozó újonnan kibocsátott Részvényeket tartalmazó elsődleges ajánlatot és másodlagos részvényekre vonatkozó túljegyzési opciót tartalmaz. Az Ajánlat megtételére várhatóan az elkövetkező hetekben kerül sor a piaci körülményektől és egyéb releváns tényezőktől függően.

A CTP vezető és egyre növekvő piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában; a leggyorsabban növekvő logisztikai ingatlanfejlesztőnek számít Szerbiában, emellett Ausztriában, Lengyelországban és Bulgáriában is bővíti jelenlétét.

 

[1]  Forrás: CBRE 2020. júniusi állapot szerint

SOCIAL MEDIA