Ritka daganatos betegségben szenved Tompos Kátya, akinek most gyűjtést szerveznek

Hírek

„Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben, és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség” – közölte a Facebookon a Fábián Juli Emlékalapítvány, hozzátéve: „Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért.”

 

Mint írják, a Nemzeti Színház egykori színésze, az énekesnőként is sikeres Tompos Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető.

„Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget.”

Épp ezért a Fábián Juli Emlékalapítvány segíteni próbál a színésznek. Egyrészt Szeretünk, Kátya címen jótékonysági gálát szerveznek május 25-én a Szegedi Nemzeti Színházban: a bevétel teljes mértékben Tompos Kátya gyógykezelési alapjába kerül.

Aki pedig nem tud elmenni a gálára, de szeretné támogatni a kezelést, a Fábián Juli Emlékalapítvány számláján teheti meg – írja a HVG.

 

Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány

 

SOCIAL MEDIA