Jön a 304 lóerős Toyota GR Corolla

Hírek Kiemelt

A TOYOTA GAZOO Racing múlt pénteken, Kaliforniában tartotta vadonatúj hot hatch sportautója, a GR Corolla világpremierjét, a Formula Drift szezon nyitó fordulójának keretében.

 

A vadonatúj GR Corolla bemutatásához vezető új modell útja jeles mérföldkövekkel van kikövezve: a TE25 Corolla még 1973-ban hozta el a Toyota első WRC győzelmi trófeáját, amit a Corolla Levin győzelme követett az 1975-ös 1000 Tó Rally-n.

A GR Corollát maga a Toyota elnöke, Akio Toyoda, avagy versenyzői álnevén Morizo hívta életre azzal a kívánsággal, hogy „legyen újra egy Corolla, amely magával ragadja az ügyfeleinket.” A kívánságot tettek követték, a GR Corolla fejlesztése pedig megkezdődött, hogy a típus tovább hordozza a fényt azzal, hogy motorsportban győztes koncepciók kerülhetnek sorozatgyártásba, utcai sportautóként.

A modell hidrogén motoros hajtáslánccal állt rajthoz a Super Taikyu versenysorozatban, amely nem csak a részegységek finomhangolását, de a hidrogénes technológia továbbfejlesztését is lehetővé tette. A volán mögött nem mást, mint a Toyota vállalatot vezetőt Morizót láthattuk.

 

SOCIAL MEDIA