Praktikus megoldások a legkisebb irodába is

Hírek

Még ha egy kifejezetten apró irodában is dolgozunk, szerencsére akkor sem kell lemondanunk a kényelemről és az ideális munkakörülményekről. Ugyanis néhány egyszerű, de nagyszerű trükk segítségével még a legkisebb irodából is kihozhatjuk a maximumot. Hogyan tehetjük meg mindezt? Mutatjuk a pontos válaszokat!

 

Törekedjünk a minimalizmusra!

Habár a legkedvezőbb az lenne, ha számos különböző bútort és kiegészítőt el tudnánk helyezni az irodában, de egy túl kicsi helyiségben ez semmiképp nem bizonyulna jó döntésnek. Éppen ezért gondoljuk végig, hogy mire is van valójában szükségünk. Inkább legyen szellősebb és tágasabb az irodánk, minthogy a sok bútortól már mozogni is alig bírjunk.

Ha tehetjük, döntsünk kisebb méretű asztalok, székek és komódok mellett. Mérjük fel precízen a lehetőségeinket, és tervezzünk meg mindent előre. Csak fogjunk egy mérőszalagot, és igyekezzünk meghatározni, hogy mekkora bútorok férnének el a helyiségben. Hagyjunk elegendő teret a kényelmes közlekedéshez, és gondoljunk a hozzánk érkező ügyfelek komfortérzetére is.

Használjunk “multifunkciós” bútorokat!

Így rengeteg helyet spórolhatunk, amit szabadon hagyhatunk, vagy egy-két újabb bútorral is berendezhetünk. Egy fiókos íróasztalban például könnyedén tárolhatjuk az iratainkat és az íróeszközeinket, amelyek mindig kéznél lehetnek. Egy sarokpolcra pedig szintén fontos iratokat és mappákat helyezhetünk, ráadásul az irodánk magasságát is nagyszerűen kihasználhatjuk.

Szerezzünk be egy kényelmes forgószéket!

Legyen bármilyen kicsi is az irodánk, egy minőségi forgószék nem hiányozhat belőle. Segítségével könnyedén átgurulhatunk A-ból B-be, ehhez azonban kellő tágasságot és elegendő mozgásteret kell teremtenünk. Nem kötelező tehát egy óriási főnöki széket választani a kényelemhez, hiszen egy támla nélküli szék is elsőrangú döntés lehet.

Egyetlen dolgot tartsunk szem előtt: a széknek elég kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy akár 6-8 órát is rajta üljünk naponta. Ennek érdekében tanácsos ergonomikus, állítható ülésmagassággal rendelkező darabot vásárolni. Akár nyaktámlás széket is vehetünk, hogy a nyaki gerincünket folyamatosan pihentessük munka közben.

 

Növeljük optikailag a teret egy stílusos tükörrel!

Ez az apró trükk óriási változást hozhat az irodánkba, hiszen jelentősen nagyobbnak érzékelhetjük a teret. Csak válasszunk egy bútorainkhoz passzoló tükröt, amely a méretében is illik az irodánkhoz. Helyezzük az íróasztal melletti falra vagy az ablakkal szembe, hogy minél több fény visszaverődjön a tükörből. Próbáljunk ki többféle elhelyezést is 1-2 nap erejéig, hogy biztosan megtaláljuk a tökéletes pozíciót.

Leheljünk életet a helyiségbe növényekkel!

Már néhány dísznövény is remekül feldobhatja a hangulatot, amit az ügyfeleink is garantáltan értékelni fognak. A legnépszerűbb növények között a zöldike és a vitorlavirág, illetve a szobai futóka is megtalálható. A legjobb az egészben, hogy ezek a növények nem igényelnek különösebb odafigyelést az öntözésen kívül, viszont a hatásuk igazán lehengerlő lehet.

Sőt, még az iroda légköre is frissebb és egészségesebb lesz, ha legalább 2-3 növényt elhelyezünk az asztalokon és a komódokon. Válasszunk hozzájuk mutatós virágcserepeket, hogy ezzel is hozzátegyünk irodánk stílusához. Olvassunk utána a gondozási igényeiknek is, hiszen így hosszú évekig kedvünkre lehetnek ezek a kedves kis növények.

Fenti tippjeink segítségével még a legkisebb irodából is barátságos, tágas és kényelmes helyiséget teremthetünk. Kövessük bátran a modern, minimalista berendezési stílusokat, és válasszunk kifejezetten praktikus bútordarabokat. Mérjük le pontosan az irodánk területét, és tervezzünk meg mindent cm-re pontosan. Merítsünk ötletet bátran a lakberendezési magazinokból, de vessük be nyugodtan a saját kreativitásunkat is!

 

SOCIAL MEDIA