Prágában is pörög az ingatlanpiac

Hírek

Legalábbis, ha a cseh fővárosban készülünk ingatlanbérlésre. Nemcsak nálunk, de Prágában is pörög a piac, és ennek néha eléggé meghökkentőek a jelei.

Néhány héttel az építés megkezdése után már teljesen bérbe is adtak egy 28.300 négyzetméteres spekulatív épületet Prágában – közölte hétfőn a világ vezető ingatlanvállalata.

Prologis, Inc. beruházásának ez a harmadik üteme a cseh fővárosban. 14.175 négyzetméternyi területet a Stavebniny DEK, Csehország egyik vezető építőanyag-szállítója részére; a vállalat már eddig is bérelt 6.968 négyzetméternyi területet a park 2. épületében. 13.974 négyzetmétert a FIEGE, az egyik vezető németországi logisztikai vállalat vesz majd bérbe, amely ezzel csaknem megduplázódott az általa bérelt terület nagysága a parkban. A tranzakció lebonyolítását a 108 AGENCY segítette elő.

Az, hogy spekulatív fejlesztésünk az építkezés megkezdését követően ilyen gyorsan bérbeadásra került, jól mutatja, milyen magas a kereslet a logisztikai ingatlanok iránt ezen a területen, amely gyors ütemben válik Prága vonzáskörzetének egyik új logisztikai csomópontjává – idézi a közlemény Martin Balážt, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatóját.

Prologis Park Prague-Uzice egy modern logisztikai park a Németország felé vezető D8-as autópálya mentén, Prágától 9 kilométerre északra. A park jelenleg két, összesen 97.800 négyzetméteres modern logisztikai épületből áll, további 40.850 négyzetméter fejlesztési potenciállal. Az új épületet, mint ahogy minden Prologis fejlesztést Kelet-Közép-Európában, BREEAM akkreditációra terjesztik fel a 2018 közepén történő átadást követően.

A Prologis több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója a 2017. december 31-i adatok alapján.

SOCIAL MEDIA