A Street Kitchen A Nagy Tésztakönyvvel, míg Fördős Zé a Megúszós kaják 2 kiadvánnyal zárja az évet.
Hiánypótló kiadvánnyal zárja az évet a Street Kitchen csapata, amely ezúttal a tészta szerelmeseinek kíván gasztronómiai segítséget nyújtani. „Nagyon régóta készültünk erre a projektre, hiszen úgy gondoljuk, nincs olyan ember, akinek ne húzódna mosolyra a szája, amikor egy remek tésztás fogásról van szó. Szenvedély és szeretet, amit mi a tészta iránt érzünk, így ebbe a könyvbe is beleadtunk apait-anyait. A tésztakészítés alapjaitól kezdve egészen a bolti száraztészták felhasználásáig igyekeztünk mindenre alternatívát adni. Vega lasagne, bolognai ragu, gnocchik, pennék – A Nagy Tésztakönyvben minden benne van, ami pasta! Bízunk benne, hogy ez a könyv olyan lesz a háztartásokban, amely generációról generációra öröklődik majd” – mondta Fördős Zé, aki egy saját kiadvánnyal, a Megúszós kaják 2-vel int búcsút 2020-as évnek.
„Amikor először felmerült a megúszós kaják ötlete, már akkor is egy sorozatban gondolkodtunk. Eddig öt könyvet írtam, és bár mindegyiket szeretik, a visszajelzések alapján a Megúszós kaják van az élen, már háromszor kellett újranyomni. Most pedig itt a folytatás! Mikor belevágtunk ebbe a sorozatba, még nem sejthettük, hogy a közelgő járvány miatt mennyire meg fog változni az életritmusunk. Jött a karantén, a home office, ezek pedig még inkább felerősítették azt az igényt, hogy gyorsan össze tudjunk dobni valami finomat a konyhában. Ez a könyv pont erről szól, hiszen a gyors reggelik, mint a spenótos-sajtos bundás kenyér vagy a mikrós somlói galuska receptje éppúgy megtalálható benne, mint a felturbózott sült krumpli, amely szuper vendégváró fogás lehet. Vannak benne pofátlanul egyszerű és kicsit összetettebb receptek is, és persze válasz a rohanós reggeleken és lusta hétvégéken egyaránt gyakran feltett kérdésre: na, mit együnk? Az elv továbbra is változatlan: főzzön az ember sokszor, de ne sokáig! Erről szól a Megúszós kaják 2” – tette hozzá a Street Kitchen házigazdája, Fördős Zé.