Ötven éve indult a Danone kettős elkötelezettsége

Hírek

“A vállalatok felelőssége nem ér véget a gyártósorokon vagy az irodákban. A cselekedeteik minden fogyasztó életminőségét meghatározzák. Csak egy bolygónk van és egy életünk” – hangzott el 1972-ben Antoine Riboud, a Danone akkori ügyvezető igazgatójának marseille-i beszédében, aki az elsők között hívta fel a figyelmet a cégek etikus működésének fontosságára.

 

Antoine R. úttörő módon hívta fel a figyelmet arra, hogy minden magát felelősnek tartó gyártónak kötelessége nemcsak a termékeiért, de azok egészségre és a bolygóra gyakorolt hatásaiért is felelni. Azóta ez a Danone meghatározó missziója. Ennek értelmében a vállalat minden fejlesztése mögött az a cél áll, hogy termékei révén is a lehető legtöbb ember számára hozzájáruljanak az egészséges életvitelhez, miközben figyelnek arra is, hogy azok gyártása és csomagolása is a bolygóbarát megoldásokat segítse.

A marseille-i beszéd 50. évfordulója alkalmából a globális Renew Danone programmal biztosítják a vállalat fenntartható fejlődését minden egyes helyi piacon, így Magyarországon is. A vállalat az „Egy életünk van, és egy bolygónk” küldetése ennek a receptnek szerves részét képezi, mely abból indul ki, hogy az emberek egészsége és a Földünk jövője elválaszthatatlanul összefonódik.

 

Lokális törekvések egy globális misszióért

A Danone Magyarországon az elmúlt több, mint harminc évben számos helyi programmal segítette és segíti napjainkban is a fenntartható életmód és az egészséges, pazarlásmentes étrend kialakítását. A cég törekszik arra, hogy támogassa a fogyasztókat a helyes étkezési szokások kialakításában, ösztönözze egy egészségesebb életmód felvételét, és segítse őket a jó táplálkozási döntések meghozásában.

A vállalat „Tegyünk együtt a gyermekekért” társadalmi célú programja közel húsz éven keresztül segítette a magyar gyermekek egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozását. Emellett a Danone olyan fontos témákra is törekszik felhívni a lakosság figyelmét, mint a kisgyermekek, az időskorúak és az onkológiai betegek alultápláltsága – írják.

Folyamatosan munkálkodik az allergiás csecsemők, a koraszülöttek és az epilepsziás betegek aktív támogatásán is. Mindemellett szívügye a táplálásterápiát érintő szakmai és edukációs munka folytatása, melyet szakmai partnereikkel karöltve mesterkurzusaik révén, valamint egy térítésmentes otthonápoló szolgálat fenntartásával is támogat.

A tudatos fogyasztói választás támogatása érdekében a vállalat termékein fokozatosan vezeti be a Nutri-Score önkéntes tápértékjelölést, amely segíti a fogyasztók könnyen érthető és átlátható tájékoztatását.

A helyi törekvések része a környezet iránti felelősségteljes hozzáállás is, legyen szó akár az újrahasznosítható csomagolásról, az ökológiai lábnyom csökkentéséről vagy az élelmiszerpazarlás elleni fellépésről. A Danone évek óta szorosan együttműködik a Magyar Élelmiszerbankkal, a vállalat Fenntarthatósági Díjjal kitüntetett Műanyag Kisokosával pedig nemcsak a vállalatoknak, de a fogyasztóknak is kézzelfogható támogatást nyújt a műanyag fajták megismerésében és felhasználásában, ezzel is aktív környezetvédelemre sarkalva mindannyiunkat – teszik hozzá.

 

SOCIAL MEDIA