Öt napra újra a mentőké a Groupama Tanpálya

Hírek

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Groupama Biztosító közhasznú feladatokat ellátó szervezeteknek ajánl fel többnapos vezetéstechnikai tréninget, amelynek helyszínét és szakmai hátterét a mogyoródi Groupama Vezetéstechnikai Centrum biztosítja. Idén az Országos Mentőszolgálat közel 300 munkatársa vehet részt öt alkalommal egy-egy félnapos kurzuson, amelynek keretében speciális körülmények között, valósághű szituációkban gyakorolhatják a vezetést az ország egyik legmodernebb pályáján, felkészült instruktorok segítségével.

Az idén ősszel folyó kampány során október, november és december hónapban öt napon át próbálhatják ki és egyúttal fejleszthetik is tudásukat a mentőgépkocsi-vezetők a Groupama Tanpályán extrém közlekedési helyzetekben. A kampány fókuszában a közlekedésbiztonság javítása áll, melynek lényeges eleme a mentőautók gépkocsivezetőinek felkészültsége, hiszen munkájukban a gyorsaság és a biztonság egyszerre szempont. Legalább ilyen fontos azonban a közlekedésben részt vevő többi autós odafigyelése, segítsége is.

Az Országos Mentőszolgálat tapasztalatai alapján, a civil autósok sok esetben nem tudják, hogy mit kell tenniük, ha egy megkülönböztető jelzésű gépjármű közeledik feléjük. Ehhez kapcsolódóan szervezett a Groupama Biztosító a Café PR ügynökséggel közösen egy sajtónyilvános eseményt, ahol az újságírók és a forgatócsoportok testközelből megtapasztalhatták, milyen érzés egy száguldó mentőautóban ülni és hogyan kell reagálni a váratlan helyzetekre.

Emellett a kampány fontos szempontja volt megismertetni a legfiatalabb korosztállyal a mentősök szerepét a forgalomban, továbbá megmutatni számukra, hogyan kell biztonságosan közlekedni. Ezért a Groupama Biztosító Facebook-oldalán meghirdetett egy rajzpályázatot, melynek keretében megkérdezték a legkisebbeket, hogy ők hogyan látják a mentőgépkocsi-vezetők munkáját. A rajzot beküldő gyerekek személyesen adhatták át rajzaikat a mentősöknek, de gyakorolhatták a biztonságos vezetést is elektromos kisautókban, valamint kipróbálhatták, milyen élmény egy valódi mentőautóban ülni.

A sajtónyilvános rendezvényről készült egy összefoglaló videó is a Greenroom ügynökség jóvoltából, melyet az alábbi linken lehet megtekinteni.

SOCIAL MEDIA