Összeborul a jövőben a Daimler és a BMW

Hírek

A BMW szóvivője nem kommentálta a médiaértesüléseket, a Daimler szóvivője pedig kijelentette, hogy ″spekulációkról″ nem nyilatkoznak.

A két rivális autógyár már egy éve folytat egyeztetéseket mobilitási szolgáltatásaik összevonásáról, a lap értesülése szerint mostanra megállapodásra jutottak a kérdésben. Eszerint egyesülnek a Car2go és a DriveNow bérautó-szolgáltatásai, valamint a két autógyár 50-50 százalékos tulajdonában lévő közös vállalat kezelésébe kerülnek át a Daimler Mytaxi és a Moovel fuvarrendelő és -megosztó szolgáltatásai, valamint a BMW ParkNow parkolóhely foglaló szolgáltatása.

A két autógyár fuvarmegosztó szolgáltatásainak összevonásáról már hónapok óta keringenek találgatások a médiában. A BMW nemrégiben vásárolta ki partnere, a Sixttulajdonrészét a DriveNow vállalatból, a Daimler pedig ugyanígy járt el az Europcarrészesedésével a Car2go vállalatban. A DriveNow és a Car2go együttesen négymillió ügyféllel rendelkeznek.

A mobilitási szolgáltatások esetében létkérdés, hogy minél több ügyfél legyen. A nagy amerikai fuvarmegosztó szolgáltatások, az Uber és a Lyft, valamint a kínai Didi Chuxing a két német szolgáltató ügyfeleinek a sokszorosával rendelkeznek.

A cégek összevonása még hatósági jóváhagyásra vár. Az új közös vállalat piaci tőkeértéke a Manager Magazin becslése szerint meghaladhatja az egymilliárd eurót, és középtávon a tőzsdére vitele is szóba jöhet.

(MTI)

SOCIAL MEDIA