Óriási bravúrt hajtott végre a női kézilabda Bajnokok Ligájában érintett három csapatunk

Hírek

Mind továbbjutottak a csoportkörből a BL legjobb tizenkét csapata közé. A DVSC Schaeffler, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC történelmi szezonját továbbra is a Sport1-en követhetik majd a nézők.

 

Már önmagában az is történelmi, hogy a 2023-24-es szezonban három magyar csapat képviselheti hazánkat a női kézilabda BL-ben, a Győri Audi ETO KC magyar bajnokként alanyi jogon, az előző BL-szezonban (és a magyar bajnokságban is) ezüstérmet szerző FTC-Rail Cargo Hungaria, illetve a magyar pontvadászatban bronzérmes DVSC Schaeffler szabadkártyával indulhatott. Mivel két csoport van a sorozatban, biztossá vált, hogy az eddigi 28 helyett 40 magyar érdekeltségű csoportmérkőzés kerül képernyőre a Sport1-en. A csoportkör utolsó napján kiderült, hogy összejött minden magyar kézilabdaszurkoló álma, és mind a három csapat állva marad az egyenes kieséses szakaszban. A Bajnokok Ligája nézettségére is hatással volt mindez.

A Győri Audi ETO KC csoportelső lett, így a nyolcaddöntőben nem lép pályára. A DVSC Schaeffler szintén az A-csoportban kapott helyett, és ötödikként jutott tovább, így a B-csoportot negyedik helyen befejező Vipers Kristiansanddal játszik majd. Amennyiben a debreceniek sikerrel veszik a címvédő elleni akadályt, akkor magyar párharcot rendeznek a FINAL4-ba jutásért, hiszen ennek a meccsnek a győztese játszik majd a Győrrel.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria útja volt a legnehezebb, az utolsó játéknap Rapid Bukarest – Esbjerg mérkőzésén dőlt el a zöld-fehérek továbbjutása azzal, hogy az Esbjerg győzni tudott Romániában. A Fradira a francia Brest vár. Egy éve Franciaországban csodát vittek véghez a zöld-fehérek, ami talán jó előjel. A Brest mérlege a két másik magyar csapat ellen nem túl fényes, a Debrecen és a Győr is le tudta egyszer győzni, emellett egy döntetlenje és egy győzelme volt a franciáknak. Ha a Fradi győz, épp a fent említett Esbjerg várhat rá a negyeddöntőben.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseire március 16-17-én, a visszavágókra március 23-24-én kerül sor. Mindkét magyar alakulat hazai pályán kezdi a párharcát. A negyeddöntőket április 27-28-án és május 4-5-én rendezik. A budapesti FINAL4 június 1-2. között kerül megrendezésre. A Sport1 minden magyar érdekeltségű mérkőzést élőben közvetít.

 

Fotó: fradi.hu

 

SOCIAL MEDIA