Ők lettek Magyarország legsikeresebb kommunikációs döntéshozói

Hírek

Kibővített, kétszer ötvenes rangsorban mutatta be idén a Marketing&Média kommunikációs szaklap Magyarország legsikeresebb kommunikációs döntéshozóit, szakembereit. A 2023-ban nyolcadik alkalommal összeállított „TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók” listája mellett ugyanis elkészítette az 50 legsikeresebb pr- és kommunikációs szakember rangsorát is.

 

Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője a pr-szakemberek 50-es toplistájának kapcsán kiemelte: a szakmában sokan hiányoltak egy olyan önálló ragsort, amely megjeleníti a pr-t, és így megfelelő súlyt ad ennek a kommunikációs szakterületnek is.

 

TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozó

TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók

(Első tíz helyezett)

HelyezésNévCég / Médium
1.Szabó Béla AttilaMagyar Telekom
2.Bánhegyi ZsófiaSzerencsejáték Zrt.
3.Mérő ÁdámCoca-Cola
4.Juhász Péter TiborVodafone, Digi
5.Kovács András PéterMagyar Telekom
6.Horváth Magyary Voljč NóraK&H
7.Nagy Zoltán PéterOTP
8.Blaumann DebóraErste
9.Pantl PéterMol
10.Dolezsai GergelyYettel
Forrás: Marketing&Média

A legsikeresebb marketing-kommunikációs vezetők rangsorát a szakmai szervezetek elnökeiből és a piac meghatározó ügynökségeinek vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján állították össze, a Magyar Marketing Szövetséggel szakmai partnerségben.

A marketingguruk toplistájának élére zsinórban negyedik alkalommal idén is Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója került. Második helyezett Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója, a dobogó harmadik fokára pedig Mérő Ádámot, a Coca-Cola consumer & shopper connection igazgatója állhatott a zsűri döntése alapján. Negyedik helyezett Juhász Péter Tibor, a Vodafone és Digi márkamenedzsere, ötödik pedig Kovács András Péter, a Magyar Telekom szegmenskommunikációs vezetője lett. A rangsorban őket Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing- és kommunikációs igazgatója, valamint Blaumann Debóra, az Erste Bank marketing- és PR-vezetője követik. A top 50-es lista kilencedik helyére Pantl Péter a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került, tizedik pedig Dolezsai Gergely, a Yettel Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója lett. A teljes top 50-es listán az előző évhez képest a marketingkommunikációs szakemberek kicsivel több mint a harmada cserélődött, ami megfelel az eddigi évek átlagának.

 

TOP 50 legsikeresebb pr/kommunikációs szakember

A Marketing & Média új rangsorában a pr és kommunikációs ügynökségek, valamint a vállalati oldal szakemberei is szerepelnek. A pr- és kommunikációs szakemberek 50-es toplistáját a médiapiac meghatározó vezetői, főszerkesztők, szakértők és szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri szavazatai alapján állították össze. Szakmai partner a Magyar PR Szövetség, a megjelenés támogatója pedig a Magyar Marketing Szövetség. A zsűrizés szempontja ennél a listánál is, hogy az adott szakember mennyire eredményes, sikeres a saját területén, mennyire számít véleményvezérnek, és hogyan változott a befolyása, elismertsége az utóbbi egy évben.

TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakemberek

(Első tíz helyezett)

HelyezésNévCég / Médium
1.Pantl PéterMol
2.Horváth Magyary  Voljč NóraK&H
3.Balatoni ZsófiaUniomedia
4.Gáspár BenceOTP
5.Bánhegyi ZsófiaSzerencsejáték Zrt.
6.Kutas IstvánMBH
7.Szinai ÁdámCIB Bank
8.Holló MártaMagyar Telekom
9.Beke ZsuzsaRichter Gedeon
10.Balaton AnitaFleishmanHillard Café
Forrás: Marketing&Média

Az idén először elkészített toplista élére Pantl Péter, a Mol Csoport kommunikációs igazgatója (a nyitóképen) került. A dobogó második fokára Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója állhatott fel, a harmadik helyre pedig egy ügynökségi szakembert, Balatoni Zsófiát, az Uniomedia társalapító-ügyvezetőjét választotta a zsűri. Negyedik Gáspár Bence lett, az OTP Bank kommunikációs vezetője, ötödik pedig Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója. A PR-kommunikációs szakemberek toplistájának hatodik helyére Kutas István került, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója, akit Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője követ a hetedik helyen. Nyolcadik Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, kilencedik Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője, a lista tizedik helyezettje pedig Balaton Anita, a FleishmanHillard Café ügyvezető igazgatója. Érdekesség, hogy a PR-szakembereket tartalmazó listán az ötvenes rangsor jóval több mint felét a hölgyek teszik ki, egész pontosan huszonkilencen szerepelnek.

 

Fotó: MMOnline

 

SOCIAL MEDIA