Nyilatkozatot adott ki a Rakuten Viber a háborús krízishelyzet kapcsán

Hírek Kiemelt

Ebben a háborús krízishelyzetben, amelyben a kommunikáció és az információ áramlása az emberek közt fontosabb, mint valaha, szeretnének tájékoztatást adni néhány fontos kezdeményezésről, amelyeket a Viber a rászorulók támogatásra indít.

 

Ingyenes Viber Out funkciót biztosítanak, amelynek keretein belül világszerte 34 ország vezetékes vagy mobiltelefonszámait elérhetik a felhasználók. Ezek a hívások akkor is kezdeményezhetők, ha a célországokban internet-zavarok és kimaradások tapasztalhatóak, amikor a Viber hagyományos hívás szolgáltatása nehézségekbe ütközhetne.

Leállítják a hirdetéseiket Ukrajna és Oroszország területén, így biztosítva, hogy senki se profitálhasson az applikációjukból ebben a krízishelyzetben.

Azonnali segítség a menekültek számára, hogy négy Csatornát indítottak azon országok területén, ahová a legnagyobb számban érkeznek menekültek: Lengyelországban, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában. A Csatornákban a regisztrációval, szállással, elsősegélynyújtással és egyebekkel kapcsolatos információk ukrán nyelven juthatnak el azokhoz, akik számára ezek a legégetőbb kérdések.

A Menekült Csatornák elérhetőségei:

A Vöröskereszt Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (IFRC) és a Rakuten Viber az összes elérhető Csatornán adományozásra buzdító felhívást tett közzé az ukrán Vöröskereszt javára.

Továbbá szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a Viber soha nem osztotta meg, és soha nem is fogja megosztani felhasználói üzenetváltásait egyetlen kormánnyal sem. Minden üzenetváltás és magánhívás teljesen titkosított. Senki, még a Vibernél dolgozók sem tudják elolvasni ezeket az üzeneteket, vagy lehallgatni a hívásokat. Kizárólag a felhasználó képes saját előzményei visszanézésére, senki más. „A szabad kommunikáció mellett, és az álhírterjesztés ellen vagyunk. Hisszük, hogy a Viber segíthet az embereknek, hogy kapcsolatban maradhassanak szeretteikkel, és teljesebb képet kaphassanak arról, hogy jelenleg mi történik a világban” – írják.

 

Fotó: Rodion Kutsaev/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA