Neves hazai borászat termékeit forgalmazza a Penny

Hírek

Légli Géza borász családba született, és mintegy két évtizede foglalkozik szőlőműveléssel. Ő mutatta be azt a négy tételt, amelyek a Penny választékában érhetőek el. Ezek között egyaránt megtalálható az egyedi jegyeket viselő, gyümölcsös fehér, könnyed rosé és testes, érettebb ízvilágú vörösbor is.

 

A Kislaki Kötcsei Irsai Olivér-Zenit száraz fehérbor házasítás egy illatos, gyümölcsös, jó ivású kombináció, amelyet Légli Géza a pincészetük egyik meghatározó borának tekint. A Kislaki Balatonboglári Birtokfehér száraz fehérbor pedig egy könnyed, kellemes zamatú, olaszrizling alapú házasítás (60%-ban Rajnai rizling, 40% Olaszrizling), amely három hónapos érlelést követően kerül a palackokba. Aki a fehérborokon túl a pincészet más boraival is ismerkedne, azok számára tökéletes választás lehet a Kislaki Balatonboglári Birtokrosé száraz rosébor, amelyben az üdítő gyümölcsösség dominál, kis szikvízzel együtt pedig különösen pezsdítő hatású. A Kislaki Balatonboglári Birtokvörös száraz vörösbor pedig egy Merlot és Kékfrankos alapú házasítás, szintén a borászat egyik alaptétele, amely a vörösborok között egy könnyedebb darabnak tekinthető.

„Számomra a kíváncsiság, a trendek követése, a modernizáció kéz a kézben jár a tradíciókkal és az ősi módszerekkel. Alapvetően hagyományos fajtákkal dolgozunk, de mindig kíváncsian figyelem azt is, hogy termőhelyünkben milyen olyan újdonságok rejlenek, amivel lépést tarthatunk a fogyasztási szokások változásával. E kettősség különleges elegye található meg valamennyi palack borunkban” – mondta Légli Géza borász, a Kislaki Bormanufaktúra tulajdonosa.

„A PENNY-nél évek óta arra törekszünk, hogy minél több magyar árucikk legyen elérhető üzleteinkben. Jelenleg a kínálatunk mintegy kétharmada hazai termelőktől származik, és a jövőben kiemelt célunk, hogy ezt az arányt tovább növeljük. Ez természetesen a borkínálatunkban is megjelenik, így büszkén mondhatom el, hogy az elmúlt időszakban számos kiváló hazai tétellel bővült áruházaink kínálata. A minőség biztosítása mellett a pénztárcabarát árak is éppúgy fontosak számunkra, éppen ezért esett választásunk a Kislaki pincészet legkiválóbb ár-érték arányú boraira is” – tette hozzá Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

 

SOCIAL MEDIA