Névadó szponzort kapott a Vasas az Erste Ligában

Hírek Kiemelt

Júniusban dőlt el, hogy az első osztályban játszhat Szuper Leventéék csapata, amely már névadó szponzorra is talált.

Szuper Levente az egyik legismertebb hazai sportoló: az egykori válogatott hokis nem csupán a „szapporói hősök” egyike, de az első magyar játékos, aki megfordult az amerikai topligában, az NHL-ben is. Nemzetközi tapasztalatai alapján évek óta építi a Vasas utánpótlás-csapatát, akik a szövetség döntése értelmében szeptembertől az első osztályú bajnokságban folytathatják a játékot.

 

Markovits László, a Vasas SC elnöke a sportág klubban betöltött szerepével kapcsolatban felidézte: „2009-ben fogadtuk be a jégkorongot a Vasasba, rögtön MOL Ligát is nyertünk, majd két szezon után a nevelőmunka került előtérbe, elsősorban financiális okok miatt. Nagy öröm, hogy újra eljutottunk a felnőtt csapat indításáig, amelyben természetesen az anyaegyesület is érintett, de a munka oroszlánrészét a Szuper Levente és Ladányi Balázs által irányított gazdasági társaság végzi. Megérdemlik a lehetőséget, hiszen kitűnő munkát végeztek az utánpótlásban. Ma már több mint 300-an űzik a sportágat Jégcentrumban, és elsősorban ez teremtette meg az esélyt, hogy saját nevelésű fiatalokra építve ismét felnőtt csapatunk lehessen. A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot.”

Szuper Levente és frissen kiépülő szakmai csapatának elsődleges célja, hogy profi sportolókként élményt nyújtsanak a nézőknek, a meccsnapokat a hangulattal és a kísérőprogramokkal igazi családi élménnyé tegyék, és három éven belül stabil közönséget építsenek fel a 2000 fős Jégcentrumban.

Ehhez leltek támogatóra a Schiller Autó Családban. Schiller Gábor tulajdonos elmondta, hogy vállalkozásuk már több sportklubot is támogat – köztük a Ferencvároskézilabdacsapatát -, illetve édesapja szakági vezetőként kötődött a jégkoronghoz is. Emellett az angyalföldi illetőségű vállalkozás új székhelye Újpesten épül, és fontosnak tartja, hogy a környéken élők jobban megismerjék a cégüket. A márkamegjelenések mellett a Vasas játékosait akár promóciók során is felhasználnák, de abban is jó lehetőséget lát, hogy az üzleti partnereit elvigye a Jégcentrumba, és megismertesse velük a hoki világát.

A Schiller-Vasas HC vezetői és néhány játékosa a névadó szponzori szerződés aláírását követően, az Aquaworld Resort Budapest előtt

A csapat jövő évi, a tavalyi bajnoki bronzérmes juniorcsapatra épülő keretéhez eddig nyolc új játékos kötelezte el magát. A Schiller-Vasas HC leigazolta az észt válogatott kapusát, a 27 éves Willem-Henrik Koitmaa-t. Szintén a kapusposztra érkezik Tóth Balázs, a Linzcsapatától, míg a mezőnyjátékosokhoz Fliszár ZalánInglis Ákos és Bödök Bence a Ferencvárostól, Turbucz Martin és Pápa Márton az Újpestből, Belényesi Gábor pedig külföldi karrierjét követően csatlakozik.

A szakosztályvezető fontosnak tartja játékosai pályán kívüli fejlesztését is: kommunikálni, nyilatkozni, öltözködni tanítja őket, hogy valóban profi sportolókká válhassanak. Utóbbi területen a Camp David márka támogatja a csapatot, míg a felszerelésben partner a JégviláG hokibolt, de további szponzorok bevonására is nyitott a csapat.

Szuper Levente emellett elmondta, hogy a MAC Budapesttel szakmai együttműködési megállapodást kötött a csapat. A szlovák élvonalbeli jégkorong-bajnokságban, az Extraligában induló együttes néhány játékosa játéklehetőséget kaphat a piros-kékeknél a megállapodás eredményeként.

A Schiller-Vasas HC július 30-án kezdi meg a felkészülés a szezonra, a bajnokság első mérkőzését szeptember 14-én, a Csíkszereda vendégeként játssza, két nappal később pedig Gyergyószentmiklóson szerepel bajnoki mérkőzésen. A csapat első hazai találkozóján a Vienna Capitals gárdáját látja vendégül, szeptember 21-én.

(A nyitóképen Schiller Gábor és Szuper Levente kézfogása a szerződés aláírásakor az Aquaworld Resort Budapestben tartott sajtótájékoztatón, bal oldalon Ladányi Balázs vezetőedző)

SOCIAL MEDIA