Nemzetközi zsűri az első PR Excellence Hungary Awardon

Hírek

A 30 éves Magyar PR Szövetség jubileuma alkalmából újragondolta évente kiosztásra kerülő, a legjobb PR gyakorlatokat díjazó versenyét, így a magyar zsűri mellett egy teljes jogú nemzetközi zsűri is értékelni fogja az angolul is beérkező pályamunkákat. A 11 fős nemzetközi zsűri tagjai között más országok PR szövetségének elnökei, nemzetközi szervezetek vezetőségi tagjai vesznek részt. A normál nevezési időszakban 2021. szeptember 17-ig lehet benyújtani a pályamunkákat.

 

“Az egyik kiemelt célunk, hogy a magyar PR-szakma felkerüljön a nemzetközi térképre, amihez mi magunk azzal tudunk hozzájárulni, hogy a nemzetközi normáknak megfelelő versenyt indítunk” – mondta Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke. Ezt egyrészről azzal kívánják elérni, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak az önálló PR-kampányok, mint a hagyományos marketingkampányokat kiegészítő PR-lábbal is rendelkező aktivitások, másrészről pedig az AVE mérőszámot bemutató kampányokat kizárják a versenyből. Ennek célja, hogy ösztönözzék a kisebb ügynökségek csapatait is, hogy induljanak a hazai PR-versenyeken.

Az AVE, azaz reklámegyenérték megmutatja, hogy a megjelenések mennyibe kerültek volna fizetett hirdetésként. A Szövetség és a PR-szakemberek is elutasítják az AVE-t, hiszen nem ad hiteles információt a hatékonyságról.” – emelte ki Szányi Gabriella, az MPRSZ alelnöke, a díj főszervezője.

Az angolul is beadott pályamunkákat egy 11 tagú nemzetközi zsűri külön is fogja értékelni, és az általuk legjobbnak ítélt három pályamunka kategóriától függetlenül díjazásban részesül.

A nemzetközi szerepvállalás mellett több más újdonságot is hoz a 2021-es PR Excellence Hungary Award. A beérkező pályázatokat 6 kategóriában fogja a 13 tagú magyar zsűri, értékelni, ahol arany, ezüst és bronz minősítést is kaphatnak az arra érdemleges pályázatok. A shortlist-re kerülő pályamunkák mindegyike elérhető lesz a nagyközönségnek egy virtuális kiállítás keretében a szövetség weboldalán. Továbbá a zsűri kiválaszt egy munkát a szövetségi tagok által beadott pályaművek közül, amelynek állja a nevezési díját valamelyik nemzetközi díjon (pl. SABRE Awards,  IPRA Eventiada).

A kiemelkedő PR-megoldások mellett az MPRSZ a szakma legjobb képviselőinek teljesítményét is szeretné elismerni. Az Év Kiváló PR-szakembere Díjat minden évben az kapja, akit szakmai eredményei, eredményes kampányai, oktatási múltja, publikációs tevékenysége vagy társadalmi szerepvállalása alapján a zsűri tagjai a legérdemesebbnek ítélnek.

Az első PR Excellence Hungary Award pályázati beadási ideje 2021. szeptember 17., amelyet online formában a díj saját weboldalán van lehetőség leadni. A díj szerepel a Kreatív által jegyzett APEX PR ügynökségi és megbízói toplistában, így a díjazottak utólagos pontjóváírásra számíthatnak.

 

SOCIAL MEDIA