Nem csak vásárlóból lesz több

Hírek

Mintegy 150 fővel növeli magyarországi létszámát az ALDI

Magyarországi jelenlétének további erősítése és a vásárlók zökkenőmentes kiszolgálása érdekében tovább növeli munkatársai létszámát az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Az áruházi eladók és a logisztikai munkatársak mellett összesen 38 munkakörben több mint 150 pozíció nyílt meg például az értékesítés, az ügyvitel, az informatika és a marketing területén. Az ALDI a bolti eladók és a logisztika területén dolgozók bérezéséhez hasonlóan publikussá tette számos további munkakör bértábláját.

A legnagyobb arányú bővülés a regionális értékesítési vezetők területén lesz, a jelenlegi létszámot bő 20%-kal tervezi emelni a vállalat. Az ebben a pozícióban dolgozó munkatársak felelnek 4-5 ALDI üzlet működéséért, forgalmáért, illetve régiótól függően mintegy 120-150 bolti eladó és pénztáros munkájáért. A regionális értékesítési vezetők kezdő havi bére bruttó 811.949,- forint, amelyhez prémium középkategóriás autó jár magánhasználattal, továbbá telefon, számítógép és 5000 forintos Erzsébet utalvány egészíti ki a juttatási csomagot. A 9. évtől 1.311.336,- forint a bruttó járandóság havonta. A pozícióban dolgozóknak lehetőségük nyílik cégen belül külföldi munkavégzésre, a regionális értékesítési vezetők mintegy negyede jelenleg is az ALDI osztrák, ausztrál, németországi, svájci, olaszországi, vagy angliai leányvállalatánál dolgozik, visszatérésük után pedig ők alkotják a vállalat menedzsment-utánpótlását. A vállalat tapasztalata alapján a külföldi munkavégzés után a regionális értékesítési vezetők visszatérnek Magyarországra, ahol ugyanabban, vagy magasabb pozícióban folytatják munkájukat az ALDI-nál.

Az ALDI számos területen kínál asszisztensi munkaköröket, ebben a pozícióban a munkatársak kezdő bére 40 órás munkaidőben havi bruttó 444.469,- forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki, így bruttó járandóságuk a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 464.519,- forintot. A többi pozíció javadalmazásához hasonlóan ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, a második évtől 529.119,-, míg a harmadik évtől a havi bruttó járandóság a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri az 595.219,- forintot.

Az ALDI 2018 tavaszától új gyakornoki programot indított. Ezen szinte valamennyi területen – pénzügy, marketing, HR, logisztika, beszerzés, értékesítés – számítanak felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók jelentkezésére, akik komoly tapasztalatokat szerezhetnek a hazai kiskereskedelem meghatározó szereplőjénél. A kiválasztott jelentkezőkkel legalább 2 hónapos időtartamú szerződést köt az ALDI, a gyakorlat során pedig havi bruttó 274.200,- forintos bért, illetve az utazási költségek megtérítését biztosítja a vállalat.

SOCIAL MEDIA