Nap gyermekei díjátadó

Hírek

Két új fejlesztő játékkal gazdagodott a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvoda udvara, a homokozók fölött pedig napvédelmi vitorlák hirdetik: a gyerekek sikeresen pályáztak a dm Nap gyermekei pályázatán. Az ovisok az új játékok mellett a napvédelem szabályait is alaposan megismerték.

A dm nyolcadik alkalommal hirdette meg a Nap gyermekei pályázatot, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel hívja fel a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét a napvédelem fontosságára, hiszen a kisgyermekkorban elszenvedett napégés növeli a melanóma kialakulásának kockázatát. „Légy a Nap hőse”felhívással hirdetett pályázatot a dm, a megmérettetés mérlege: közel 600 pályázó csoport 400 óvodából, 3500 lelkes kis ovis, sok-sok pedagógusi ötlet és támogatás.

A dm idén arra kérte az ovikat, készítsék el saját napvédelmi szabályzatukat, és mindig legyen egy hős kis „napos”, aki figyel, hogy mindenki betartsa az óvintézkedéseket. A legkreatívabb szabályzattal az óvoda megnyerhette játszótere felújítását is.

A fődíjas Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvoda kis ovisai június végén vehették birtokba az új játékelemeket. Az ünnepélyes átadón találkozhattak a pályázat kabala kengurujával, Tónival is, memóriajáték segítségével ismételhették át a legfontosabb napvédelmi tudnivalókat. A gyerekek már jól tudják, hogy a nyár elmaradhatatlan kelléke a napszemüveg, a fejfedő, a naptej, és hogy a déli órákban kerülni kell a direkt napsütést.

A napvédelmi program szakmai partnere a Magyar Rákellenes Liga volt, a szervezet szakorvosa melanóma-szűrést végzett az átadón, felhívva a figyelmet a megelőzés és a szűrés fontosságára.

Persze a többi pályázónak is értékes nyereménnyel készültek: az első 400 pályázó óvoda naptejet kapott ajándékba a L’Oréal Magyarország Kft. jóvoltából, a dm pedig izgalmas napvédelmi társasjátékkal készült a gyerekeknek, amelynek elkészítésében az Igazgyöngy Alapítvánnyal működtek együtt.

A 100 leggyorsabb óvodának a STABILO kreatív rajzoló készlettel kedveskedett, a legtöbb szavazatot begyűjtő ovi pedig szandálokat és sporteszközöket kapott a Katex Kft. jóvoltából.

SOCIAL MEDIA