Mintegy 38 millió forintból vásárolhat elektromos ágyakat a Semmelweis Egyetem Alapítvány a Lidl jóvoltából

Hírek

Csaknem 38 millió forintot gyűjtött a Lidl Magyarország a vásárlókkal közösen a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára. A 2021. október 25-től 2022. január 3-áig tartó kampány során a vállalat minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot az alapítványnak ajánlott fel, és az összegyűlt adományt az akció végén megduplázta. A Semmelweis Egyetem Alapítvány számlájára érkező 37 787 820 forintból elektromos kórházi ágyakat vásárolnak majd.

 

Az adománygyűjtő kampányt a Lidl Magyarország abból a megfontolásból indította, hogy támogassa a hazai egészségügyet, melyre az elmúlt immár csaknem két évben, a koronavírus elleni küzdelem során különösen nagy teher hárult.  A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat a hazai vásárlókat is megszólítva éppen ezért döntött úgy, hogy az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményét, a Semmelweis Egyetemet támogatja.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta: „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy adománygyűjtő kampányunkhoz ilyen sokan csatlakoztak és köszönjük vásárlóinknak, hogy hozzájárultak kezdeményezésünk sikerességéhez. Büszkeség számunkra, hogy ezzel a közel 38 millió forinttal segíthetjük a hazai egészségügyi ellátást.”

A befolyt összegből a Semmelweis Egyetem Alapítvány elektromos kórházi ágyakat vásárol támogatva ezzel a betegek magas szintű ellátását és gyorsabb gyógyulását. A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek ugyanis sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen.

A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést. A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét, a leereszthető védőkorlátok a páciensek könnyebb mozgatását teszik lehetővé, míg a fékekkel ellátott, gördülő kerekek a beteg szállítását, az ágyak mozgatását könnyítik meg. A korszerű ágyak nemcsak a páciensek komfort- és biztonságérzetét emelik, hanem az ápolási feladatokat végző szakdolgozóik munkáját is jelentősen könnyítik.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki a több mint két hónapig zajló adománygyűjtő kampány ötletéért és megvalósításáért a Lidl Magyarországnak és a magyar vásárlóknak is. Hangsúlyozta, hogy a Semmelweis Egyetemnek hazánk, illetve a régió vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézményeként küldetése, hogy a betegellátás terén a legmagasabb színvonalat képviselje.

Az intézménynek mintegy 40 betegellátó szervezeti egysége, klinikája van, amelyeken évente mintegy 140 ezer fekvőbeteg esetet látnak el. A Semmelweis Egyetem vezető szerepet vállalt a koronavírus elleni küzdelemben és a lakosság vakcinációjában. Az egyetem munkatársai 2020. december 26-a óta több mint félmillió oltást adtak be, és a pandémia kezdete óta pedig több mint nyolcezer COVID-19 beteget kezeltek. A speciális ágyak nemcsak a Belgyógyászati Klinika betegellátását segítik majd, hanem a koronavírusban szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjukban is használni fogják.

 

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

SOCIAL MEDIA