Miniszteri biztos lett Jakab Zsófia, Orbán Ráhel évfolyamtársa

Karrier

Jakab Zsófiát a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Nagy Márton.

 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter 2024. február 15-től kezdődően a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Jakab Zsófiát.

A kreatívipar világszerte a gazdaság gyorsan fejlődő és gyorsan bővülő ágazatának számít, amely a növekedés egyik motorja. A tárcavezető a gazdasági növekedés helyreállításával és a fenntartható, dinamikus mértékű 4%-os GDP bővülés elérésével összefüggésben a miniszteri biztostól elvárja, hogy tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására, az ellátási láncok hatékony fejlesztésére, továbbá a nemzetközi jó gyakorlatok alkalmazására.

A miniszteri biztos ehhez kapcsolódóan felel többek közt a kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért, a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába kerül, amelynek szakmai koordinációjáért a miniszteri biztos felel – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Mint azt a Telex írja, Jakab Zsófia volt a Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatója, ami a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szárnyai alatt működő, Orbán Ráhel-közeliként számon tartott divatcég. Jakab Zsófia Orbán Ráhel évfolyamtársa volt, évek óta dolgozik a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, aminek 2022 óta igazgató-helyettese. 2018 óta igazgatja az MDDÜ-t, fontos alakja a magyar divatiparnak.

 

Fotó: Mohai Balázs / MTI (Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója a dubaji világkiállításon részt vevő magyar személyzet formaruháit bemutató sajtórendezvényen, Budapesten, 2021. augusztus 26-án)

 

SOCIAL MEDIA